REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
19.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

O fostă candidată la Senat, reținută pentru că a furat bani din alocații și pensii

O fostă candidată la Senat, reținută pentru că a furat bani din alocații și pensii

Replica API 19 februarie 2022 | 00:01 1983

Simona Mărginean este acuzată că a furat banii oamenilor pe vremea când lucra ca poștăriță. Aceasta trebuia să ducă plicurile acasă la cei care își așteptau pensiile și alocațiile, dar ea a decis să bage acei bani în propriile buzunare.

Simona Mărginean, George Simion

Ce acuzații i se aduc membrei AUR Alba

Acestea sunt acuzațiile care i se aduc membrei partidului AUR, ea fiind și reținută pentru 24 de ore pentru faptele de care este învinuită.

Femeia a lucrat în 2021 ca poștăriță, iar ea a furat bani din veniturile care li se atribuiau altora din august până în decembrie. Așadar, fapta ei a trecut neobservată timp de mai multe luni de zile, scrie fanatik.ro.

Suma cu care a reușit să plece din funcția de poștăriță este de circa 35.000 de lei. Ea a luat inclusiv indemnizații de handicap și pensiile de boală.

Au fost păgubiți, în total, 54 de oameni din comuna Valea Lungă din județul Alba.

„Din cercetări a rezultat că, în perioada august-decembrie 2021, femeia, în contextul exercitării atribuțiilor de serviciu, de factor poștal, și-ar fi însușit, pe nedrept, suma de 35.000 lei, reprezentând drepturi bănești (indemnizații de handicap, alocații, pensii și pensii de boală), pe care nu le-ar fi achitat unui număr total de 54 de persoane din comuna Valea Lungă”, se precizează într-un comunicat al Poliției.

Cum a încercat femeia să își acopere faptele

După ce a luat banii, Simona Mărginean a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a nu fi prinsă. Astfel, ea semna cupoanele de pensii și alocații, chiar dacă nu le dădea.

Totodată, ea a mai semnat și dovezile de primire și procesele verbale de înmânare pentru livrarea de corespondență de la instituțiile publice, în fals.

Cei păgubiți în acest caz au fost 36 de oameni și firme.

„Pentru a-și acoperi faptele, femeia ar fi semnat, în fals, cupoanele și ar fi atestat, în mod fictiv, achitarea sumelor către beneficiarii legali.

De asemenea, prin semnarea dovezilor de primire și a proceselor verbale de înmânare, aceasta ar fi atestat, în fals, faptul că a livrat corespondență expediată de instituții publice către 36 de destinatari, persoane fizice și persoane juridice”, mai arată sursa citată anterior.

Simona Mărginean s-a aflat pe listele candidaților la Senatul României din partea AUR Alba, ea aflându-se pe poziția a treia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu credem asa ceva. Partidul nostru drag nu fura. E cinstit la fel ca iubitul nostru conducator, primul aurolac al tarii.
1
0
o haurista fosta postarita ca si seful de galerie .
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303