REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

O gravidă care sângera a murit sub ochii medicilor, după ce i s-a spus că nu reprezintă o urgență

O gravidă care sângera a murit sub ochii medicilor, după ce i s-a spus că nu reprezintă o urgență

A.F. 18 august 2023 | 19:04 3356

Tragedie într-o familie din Botoșani. Trei copii minori au rămas orfani de mamă, după ce femeia s-a stins din viață sub privirile cadrelor medicale.

O gravida care sangera a murit sub ochii medicilor, dupa ce i s-a spus ca nu reprezinta o urgenta

Totul a început în noaptea de joi spre vineri, când Alexandra, în vârstă de doar 25 de ani, însărcinată cu al patrulea copil, a început să sângereze.

A sunat imediat la 112. Era ora 22:51. La scurt timp, un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) a ajuns la domiciliul său, în municipiul Botoșani.

La ora 23:05 era deja în grija celor de la Maternitate.

Echipajul de ambulanta s-a deplasat la locul solicitării, a preluat pacienta care prezenta paliditate tegumentară, cu sindrom vertiginos și sângerări.

A fost preluată și dusă la Maternitatea Spitalului Județean Botoșani.

După ce a ajuns la spital, Alexandra a vorbit cu soţul său prim mesaje. Dialogul pe care tânăra îl are cu soțul ei este absolut halucinant. Tânăra spune că i s-a pus un calmant, care nu avea niciun efect.

"Doamne, tot ce îmi doresc e să-mi facă anestezia să mă chiureteze. Nu mai pot pur și simplu", i-a scris Alexandra soțului ei.

Ulterior, Alexandra își informează soțul că abia a doua zi va veni medicul să o opereze. Aparent doctorul la care tânăra era înscrisă era acasă, iar medicii de gardă i-au spus că nu reprezintă o urgență. Mai mult, tânăra se interesează de copii chiar și în ultimele clipe de viață.

Bărbatul îi dă mesaj la ora 6:40 că unul dintre copii s-a trezit.

O gravida care sangera a murit sub ochii medicilor, dupa ce i s-a spus ca nu reprezinta o urgenta

Tânăra, sfâșiată de durere, îi mai trimite un mesaj. "Nu mai pot", iar la scurt timp vine apelul de la maternitate ca Alexandra a murit. În stare de șoc, familia tinerei dorește să se facă dreptate.

Îndurerate, rudele vor acum ca cei vinovați pentru decesul tinerei de doar 25 de ani să fie trași la răspundere.

Potrivit medicilor, dimineață, starea tinerei s-a agravat iremediabil

Aceasta a avut o hemoragie masivă, cu sângerare inclusiv la nivelul căilor aeriene. A fost dusă la Terapie Intensivă. Dar a fost mult prea târziu. Era ora 8:20.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență a demarat o anchetă imediat după deces, pentru a se stabili dacă procedurile medicale au fost respectate.

S-au efectuat investigații de laborator şi examen ecografic, conform protocolului în vigoare

Nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopții deoarece sângerarea genitală externă a fost foarte redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluție.

Fratele tinerei a fost la sediul Poliției pentru a depune o plângere de la primele ore.

Au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând să stabilim împrejurările în care a survenit decesul și cine se face responsabil de acesta.

Totodată, urmează să fie efectuată autopsia pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului.

Alexandra a lăsat în urmă un soț îndurerat și trei copii. O fetiță de șase ani și doi băieței de patru și un an știu că mama lor a plecat la spital ca medicii să o facă bine, potrivit Monitorul de Botoșani, citează antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia sunt medicii carora le-ati plans de mila si le-ati facut salarii nemeritate, niste gunoaie ale societatii care trebuiesc scoase in suturi din sistem si chiar din tara!
2
0
Asta se intampla daca mergi la spital fara bani de spaga,mai stitzi cum spune oameni din ministerul sanatati"nu dati spaga la spital pentru ca darea si primirea de foloase mecuvenite este o ilegalitate",ei uite inca un caz in care s-a mers legal la spital,nu s-a dat spaga si pacienta a murit,deci mu va luati dupa ce spune legea cand mergeti la spital pentru vreo operatie sau alta urgenta pentru ca ori va lasa medici sa muriti in spital ori va trimite la alt spital si de la ala la altul pana muriti pe drum ca in filmul:"Moartea domnului Lazarescu".
3
0
Doamne ce fiinta amarata...A crezut ca e pe bune. 25 de ani cu o fetita de 6, gravida 3 luni cu un baietel de 1an ... Calarita si neglijata pana a cedat. Biata de ea...
1
2
Dormeau noaptea probabil. Arvtrebui sa isi piarda licenta de medic. Iar victims saraca Vai de ea, atatia copii la 25 ani, ultimul 1 an si ea tot gravid. Barba su ala nu o slabea deloc, or fi fost sectanti.
6
0
Cand te duci la urgenta la spitalul judetean, nicio afectiune nu este urgenta si te trimit la medicul de familie! Asta fac medicii !
8
0
Baaaaa, nu ne mai facem bine ca neam. Aia de sus fura si noi platim impozite din ce in ce mai mari ca nu mai ei au ce fura. Asta e valabil pentru orice partid egal grup infractional organizat cu procurori si judecatori numiti politic si nu prin examen si integritate. Esti aservit puterii? Esti cu noi.The futura of romanie
11
0
Așa este la toate instituțiile statului alege-sar praful de ei!!Niște incompetenți care te omoară nu te salvează!La pușcărie nu am vazut vre-un doctor cică se ocupă "colegiul medicilor"dar ei profesează în continuare dosare penale ptr neglijență ptr omor din culpă ptr abuz in serviciu...ți se face scârba de țara pizdi în care trăim!
15
0
Trebuie spânzurați toti medicii care se fac vinovati! A murit femeia din cauza lor, lăsând trei copii orfani, sa moara si ei! Altfel nu se face ordine in tara asta!
17
0
De haosul, bataia de joc, s***a pregatire si organizare a medicilor din spitale sunt vinovate in primul rand toate guvernele si parlamentele de 33 de ani; e o problema de management de sistem gresita in primul rand si abia apoi la mare distanta sunt evident vinovati medicii de acolo; orice probleme nerezolvate din sanatate pentru care nu se face nimic de peste 40 de ani se vor agrava an de an si situatii ca astea vor deveni obisnuite; de ex s-ar putea face cursuri de reciclare si perfectionare a medicilor si de evaluare periodica a rezultatelor, etc s-ar putea face foarte multe dar nu se face absolut nimic
9
0
Dar doctorii ăștia sânt scutiți de pușcărie ? Sau învățat numai pe șpăgi atenții......concedii prin Maldive....la pârnaie cu vinovații...sa vezi ce incepe sa le vina mintea la cap
16
0
Iliescu a implementat sistemul asta de sanatate ucigas. Toti psdistii au clinici private iar doctorii nu -ti fac nimic in spitale, te trimit la cabinetele lor private daca mai ajungi!!
19
0
cum nu erau ei eroii in halate albe? cei care castiga acum intr o noapte ca aia in care a murit mamica, cat un alt om intr o luna?
20
0
Ăștia sunt aia care au făcut facultatea de medicina pe pile.Masa era nu știu ce mare parlamentara,sau directoare pusa politic.Interesativa că-ți au diplome de medic, fără sa fi făcut o ora la facultate.Cati politicieni au studii superioare,pe bune?
19
0
Naște monștri, cei mai multi sunt cei care au depus jurământ, dar au încârligate degetele la spate in acel moment
20
0
Eroii din linia intai
23
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016