REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Dum., 29 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6867
19.4° Constanța Duminică, 29 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6867
 

O invitație la mișcare în cadrul cortului estival Kaufland, din Mamaia Nord

O invitație la mișcare în cadrul cortului estival Kaufland, din Mamaia Nord

Replica API 8 mai 2018 | 00:00 324

Între 10 mai și 1 iunie 2018, Asociația 11even - promotor al programului național Bucurie în Mișcare - în parteneriat cu Kaufland România, organizează în cadrul cortului estival Kaufland din zona Mamaia Nord un proiect de 3 săptămâni destinat copiilor și tinerilor din grădinițe și școli din Constanța și Năvodari. Proiectul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Asociația Elevilor din Constanța, A.G.L.T. Constanța, Asociația Creativ Plus și Asociația Team. În cele 3 săptămâni, organizatorii urmează să interacționeze cu peste 8000 de copii între 6-13 ani, în baza unui program zilnic care cuprinde 8 zone ample destinate sportului și mișcării.

“Bucurie în Mișcare este un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Mesajul îndemn de anul acesta este chiar “Alege mișcarea azi”, iar prin ceea ce integrăm în cadrul proiectului nostru, încercăm să inspirăm copiii și tinerii ca în mod regulat să își creeze oportunități de mișcare care să le aducă bucurie”, declară Tudor Vasiliu, coordonator al proiectului.

În cadrul proiectului Bucurie în Mișcare Mamaia Nord, organizatorii pregătesc pentru cei prezenți un spațiu destinat mișcării de peste 1500 de mp, împărțit astfel:

- zona SPORT (terenuri de mini-fotball, streetball, badminton, tenis cu piciorul, tenis de masă)

- zona AVENTURĂ (panou de cățărare de 6 m înălțime, cu 3 zone de escaladă)

- zona JOACĂ (saltea de mari dimensiuni, circuit cu obstacole, alte elemente de mișcare)

- zona FUN (tir cu arcul, fotbal target, funny basketball, bicycle trainers, și altele)

- zona MISTER (traseul cu frânghi, labirintul contra-timp, etc)

- PISTA DISTRACTIVĂ (role, trotinete și karturi, competiție “find the treasure”)

- zona de ÎNDEMÂNARE (zona de crafturi și alte activități de îndemânare pentru pauzele de relaxare)

- SCENA CU DEMONSTRAȚII (lecții zilnice de aerobic, zumba, diverse stiluri de dans, arte marțiale, etc).

Participarea în cadrul proiectului Bucurie în Mișcare Mamaia Nord se poate face doar în baza unei programări prealabile, la numărul de telefon 0740174557 (Tudor Vasiliu) sau la adresa mamaia@bucurieinmiscare.ro. Preluarea grupurilor de elevi de la grădinițe și școli din Constanța și Năvodari se va face cu autocare puse la dispoziție de organizatori, în baza unui orar prestabilit. Toate activitățile oferite, precum și transportul tur - retur la cortul estival Kaufland sunt gratuite, prin sprijinul oferit de Kaufland România.

Pe lângă acest program săptămânal destinat copiilor din școli și grădinițe, în cadrul cortului Bucurie în Mișcare vor fi organizate activități în fiecare weekend pentru copii din centre de plasament din Constanța, iar în perioada 26 mai - 1 iunie, pentru copii din Ponorîta (jud. Maramureș) și Castelu.

"Când vorbim de Kaufland România și Asociația 11even, discutăm deja de un parteneriat de tradiție și de implementarea a numeroase activități prin care încurajam dezvoltarea membrilor comunitatii în care acționăm. În vara aceasta, dorim să oferim și copiilor dezavantajați ocazia să experimenteze spontaneitate, distracție, amuzament, recreere, fantezie, creativitate. Noi credem că jocul și mișcarea reprezintă o parte esențială a dezvoltării fizice, emoționale și mentale a fiecărui om. Este momentul perfect să ne reamintim că joaca nu are arie socială și să ne bucurăm împreună", declară Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364