REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 28 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6866
18.4° Constanța Sâmbătă, 28 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6866
 

O mega-licitație de 100 de milioane de lei a fost anulată de Primăria Constanța!

O mega-licitație de 100 de milioane de lei a fost anulată de Primăria Constanța!

Andreea VLAICU 19 iunie 2024 | 00:00 1579

După un lung șir de amânări care au implicat contestații și suspendări, contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare pentru activitatea de dezinsecție, dezinfecție, deratizare și tratamente fitosanitare al municipiului Constanța a fost, într-un final, anulat. Achiziția în valoare de peste 100 de milioane de lei a fost anulată în urma deciziei cumpărătorului.O mega-licitatie de 100 de milioane de lei a fost anulata de Primaria Constanta!licitația anulată

Povestea întortocheată privind atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare pentru activitatea de dezinsecție, dezinfecție, deratizare și tratamente fitosanitare în Constanța a ajuns la final. După un talmeș-balmeș ce a ținut jumătate de an, Primăria Constanța a decis să anuleze achiziția.

O mega-licitatie de 100 de milioane de lei a fost anulata de Primaria Constanta!deratizare în Constanța

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, Primăria Constanța a lansat procedura de licitație privind atribuirea contractului. La scurt timp a fost depusă și o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Prin aceasta s-a cerut suspendarea procedurii de atribuire a contractului, obligarea autorității contractante la emiterea unui act prin care să adopte măsuri de remediere a documentației de atribuire a contractului, cât și publicarea unui anunț tip erată, la cel inițial, care să cuprindă modificările informațiilor publicate inițial, precum și documentele prin care s-au dispus măsuri de remediere.

O mega-licitatie de 100 de milioane de lei a fost anulata de Primaria Constanta!fișa de date a contractului

Licitația a rămas suspendată încă din luna ianuarie

În ianuarie Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a dispus suspendarea licitației. De atunci a fost desemnată o companie pentru analizarea tarifelor aferente contractului și anume firma Audit SRL, dar și deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de hotărâre pentru aprobarea documentației necesare. Recent, mai exact pe 14 iunie a.c., Primăria Constanța a decis anularea licitației. Potrivit anunțului, anularea este decizia cumpărătorului și nu este luată în urma unei cereri a ofertantului de soluționare a căilor de atac privind atribuirea, datorată unor erori tehnice sau procedurale.

O mega-licitatie de 100 de milioane de lei a fost anulata de Primaria Constanta!

Ce presupunea contractul

Contractul presupunea servicii de deratizare exterioară pe 78.000.000,00 mp; servicii de dezinsecție exterioară pe 156.000.000,00 mp și servicii de tratamente fitosanitare - 45.000.000,00 mp. Durata contractului era de 60 de luni, iar valoarea estimată era de 106.547.939.1 lei, adică peste 21 de milioane de euro.

O mega-licitatie de 100 de milioane de lei a fost anulata de Primaria Constanta!Primăria Constanța

De ce a fost anulată licitația

Reporterii Replica au contactat reprezentanții Primăriei Constanța pentru a afla motivul pentru care licitația a fost anulată. Aceștia au spus că „Achiziția pentru delegarea serviciului pe 4 ani a fost contestată, iar până la reluare, după refacerea documentației, având în vedere necesitatea execuției serviciului în această perioadă, s-a aplicat procedura reglementată prin art 68, alin 1, lit f din legea 98/2016”. Mai exact, procedurile de atribuire reglementate de prezenta lege, aplicabile pentru atribuirea contractelor de achiziție publică/acordurilor-cadru sau organizarea concursurilor de soluții cu o valoare estimată egală sau mai mare decât valorile prevăzute la art. 7 alin. (5) este, în acest caz, negocierea fără publicare prealabilă.

Așadar, vom vedea dacă Primăria Constanța va lansa o nouă licitație în vederea atribuirii contractului și dacă da, cum va proceda având în vedere istoricul învolburat al ultimei încercări de atribuire.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si nu se poate controla nimic. Cu apa poate da oricine iar hotzul chizak are nevoie saracu…
4
1
si ce isi mai pune in cafea amiralul?
3
1
Sa zică Stere Hira și de licitația lui care a vrut sa o trântească cu firma de paza și nu doar cu firma de paza toate contractele se dau cu cântec la rude și neamuri și amante și toți apropiații!
9
2

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364