REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
22.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

O mică firmă din Constanța a câștigat 3 milioane de euro pentru dragarea Canalului Sulina

O mică firmă din Constanța a câștigat 3 milioane de euro pentru dragarea Canalului Sulina

Andreea POPA 9 februarie 2023 | 00:00 5066

O firmă din Constanța cu un singur angajat este una dintre câștigătoarele contractului de trei milioane de euro oferit de Administrația Porturilor Dunării Maritime SA pentru dragarea Canalului Sulina. Ulterior, societatea a încheiat mai multe acte adiționale, prin care a încasat și mai mulți bani. Este vorba despre societatea Phoenix Invest Group SRL, deținută de afaceristul Ștefan Ene.

O mica firma din Constanta a castigat 3 milioane de euro pentru dragarea Canalului Sulina

O mică firmă de manipulări din Constanța, cu o cifră de afaceri aproape simbolică și un singur angajat, a câștigat în 2021 un contract de trei milioane de euro pentru lucrări de dragaj pe Canalul Sulina. Ulterior, societatea de la malul mării a încasat și mai mulți bani, prin semnarea a trei acte adiționale.

Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime SA Galați a încheiat pe 1 și 2 noiembrie 2021 un acord cadru pentru lucrări de dragare pe Canalul Sulina, în valoare totală de 13.286.800 de lei, fără TVA. Înțelegerea de trei milioane de euro, dacă adăugăm și TVA, este valabilă 48 de luni și a fost adjudecată de asocierea alcătuită din Superquatro Grup SRL Galați (lider, reprezentată de Vasile Ioan Tofan) și Phoenix Invest Group SRL Constanța (reprezentată de Ștefan Ene).

Afaceri mici și datorii mari

După semnarea acordului, la contracte s-au adăugat mai multe acte adiționale, prin care valoarea înțelegerii a crescut semnificativ. Este vorba despre completări încheiate ulterior pe 31 ianuarie 2022, 28 octombrie 2022 și 1 noiembrie 2022.

Revenind la firmele care au încasat acești bani, atrage atenția profilul companiei din Constanța. Astfel, dacă despre gălățenii de la Superquatro Grup nu sunt multe de spus- firma este deținută de milionarul Vasile Ioan Tofan, cel care controlează și Navrom, în privința Phoenix Invest Group lucrurile sunt mai ciudate.

Firma înființată în 2004 a avut în ultimu al an fiscal o cifră de afaceri de numai 142.120 de lei și un profit net de 33.143 lei, cu un singur angajat declarat, precum și datorii uriașe, de 3.977.865 lei. Societatea de manipulări este deținută de Ștefan Ene. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Informatii eronate, jurnalisti imaginari ce sunteti ! Poate cand o sa cresteti mari faceti si voi treaba de jurnalisti.
0
0
Nu mai dezinformati lumea, “jurnalistilor”.
0
0
Mancati c***t doar ca sa scrieti un articol. Am verificat firma, datele pe care le-ati dat sunt vechi cand era in inactivitate. Are angajati, nu are datorii si platforma din poze nu este nici cea pe care o folosesc ei. Poti verifica totul online. Asta se numeste defaimare si voi sunteti jurnalisti de 2 lei. Sa o sugeti.
1
0
Sa mi bag pwla in voi
2
1
E normal sa fie asa Dnul Director Tivilichi trebuie sa-si încaseze de undeva comisionul. De altfel nimeni nu a întrebat acest APDM cu a manipulat 5 licitații pt portul Galați. Numai fraudă tip Galați. De altfel nici una din cele doua companii nu dețin nava de dragare iar cei ce ar dorii sa facă aceste lucrări firme mari internaționale sau scârbit de ceea ce se întâmplă la APDM Galați. Se pare ca acolo e stat în stat. Lucrările vor fi făcute de cu totul altcineva iar ei vor lua spuma. Tipic pt aceasta zona.
3
0
asta e minarie,parandarat.....cu ce dracu' sa dragheze,cu relicva aia?!tot canalul?!cred ca glumiti....
6
0
1 cm adincime mai putin dragat, inseamna bani, fraierilor.
3
0
Dacă e vorba de dragat canalul Sulina cu scula aia de excavator pus pe un corp vechi de șalandă hidroclap cu 4 piloni mobili luați de la fostele foreze abandonate la Agigea, cred că va dura peste 100 de ani...
11
2
faci juma juma cu securistii si nu faci nimic. Canalul e acoperit de apa. Nu se vede. Mwie hotilor !
13
0
Ce caută macarauade la GSP în poză?
12
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436