REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
22.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

O nouă aberație a ministerului Educației: Desființează inspectoratele școlare

O nouă aberație a ministerului Educației: Desființează inspectoratele școlare

Replica API 12 iulie 2022 | 00:00 3548

Se fac noi modificări în sistemul de învățământ. Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți, 12 iulie, desființarea inspectoratelor școlare județene.

Sorin Cîmpeanu a anunțat marți, într-o conferință de presă, că se vor desființa inspectoratele școlare județene. Ministrul educației a precizat că se vor înlocui cu deconcentrate ale Ministerului Educației.

Nu vor mai exista inspecorate școlare județene, anunță ministrul educației, Sorin Cîmpeanu

Noua modificare face parte din proiectul România Educată, iar într-un raport de anul trecut se menționa că inspecțiile școlare se vor efectua de către ARACIP și nu de către inspectorate, așa cum se întâmplă în momentul de față.

”Ele vor fi formate prin reorganizarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a municipiului București și prin comasarea cu Centrele Județene de Resurse și Asistență Educațională”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă, de marți, în care anunță mai multe modificări, scrie edupedu.ro

Aceeaș sursă menționează că în raport s-a precizat crearea unor Centre Județene pentru Învățământ Preuniversitar (CJ-IP), care sunt, de fapt, fostele ISJ-uri. În subordinea Ministerului Educației, se vor ocupa de mai multe aspecte, printre care:

rețeaua și infrastructura unității de învățământ,

echitate și participarea școlară,

parcursul profesional și resursa umană,

managementul unității școlare,

testări, evaluări, examene,

asigurarea consilierii.

Vor exista două legi diferite ale educației

Un alt aspect important anunțat de Sorin Cîmpeanu este faptul vor fi două legi ale educației, una pentru învățământul pre-universitar și alta doar pentru universitar. În acestea se vor include și detalii referitoare la statutul cadrului didactic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca am avea in inspectorat oameni corecti ar fi ok. Dar cand vezi ca toate nulitatile sunt promovate in functii pentru ca sunt sustinute politic, cand niste hoti ne cer sa respectam legea , suntem scarbiti total!Mergeti in inspectorat sa vedeti cloaca de acolo.
2
0
pt o informare corecta, salariul unui inspector e aprx 6000 lei, cat o asistenta sau sofer de ambulanta.
1
0
f bine a decis, aici se aranjau cu spaga, intrai la licee bune, transferuri si, acesti..inspectori,,luaa salarii fabuloase plus spaga, era timpul sa fie desfiintate, tot politici erau pusi sefii, alta amagarie, nu pe competenta
1
0
nu nu nu si nu. eu nu vreau sa ma duc iar sa ma joc cu papusile si sa colorez. eu vreau sa fiu inspectoare. vreau vreau vreau
1
0
Bravo cu desfiintarea, dar, pilele unde se vor duce ca nu au habar de invatamant, nu sunt profesori, sunt macelari care au macelarit oameni tot timpul cu puterea lor decizionala. Super, super, la canal cu ei.
1
0
Fara inspectoratul hotilor va trebui sa mergem direct la director.
2
0
Bravoooooooooo
1
0
De ce aberatie ? F bine , asa se " sparge" o gasca de manglitori numiti politic. Ok, poate fi un for general, dar acesta sa se ocupe de aspectele economice, ingineresti , de dezv a unitatilor de unvatamant dpv tehnic , al dotarilor . Cadrele sa se ocupe strict de educatia elevilor , sa gandeasca si sa puna in practica programe care sa ajute la progresul elevilor. De becuri, prize si zugraveli sa se ocupe inginerii. Asa ca replica , iar esti de tot rahatul, pupi in cur cocalarii din politica. Angajatii fituicii sunt agramati, inculti , slugi.
4
0
Tampeanu este inmatriculat la pnl
1
0
psdistul asta campeanu, e ceva mai idiot decat abramburica ! jigodiile psdiste, vor o tara de prosti, credinciosi , sa ii prosteasca teodosie si ei sa ii pacaleasca cu o galeata, 1 litru de ulei si un pui! Cum a ajuns acest idiot ministrul educatiei???
1
0
Era cazul!
0
1
O mare timpenie,asta de mai jos sigur nu-i cadru didactic!Acum rezolvarea unei probleme pt scoala dureaza mult dat cand vor fi toate comasate cu banii la comun v-a imaginati ce va fi?
0
2
Ce trebuia luata acum 20 de ani
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513