REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
33.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

O nouă groapă gigant formată în Turcia după un cutremur de 4,3

O nouă groapă gigant formată în Turcia după un cutremur de 4,3

Virgil STOIAN 25 februarie 2023 | 15:02 1905

În urma cutremurului cu magnitudinea de 4,3 grade care a avut loc în Konya (Turcia), o nouă groapă uriașă a fost formată, cu un diametru de 37 de metri și o adâncime de 12 metri.

 O noua groapa gigant formata in Turcia dupa un cutremur de 4,3

Situată chiar în mijlocul "grânarului" Turciei, câmpia fertilă Konya este tulburată de gropile de acest tip, un fenomen în zonă. Gropile de toate dimensiunile amenință activitățile agricole și sunt acum mai aproape de zonele rezidențiale. Cea mai recentă numărătoare arată că numărul lor a depășit 2.600, arată presa turcă.

Experții atribuie această proliferare folosirii tot mai dese a apelor subterane care întăresc solul de deasupra. Lipsit de apă, solul se scufundă rapid, lăsând fermierii cu găuri uriașe în câmpurile lor.

Iar cutremurele accentuează acest fenomen.

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) și Centrul de cercetare a aplicațiilor pentru doline de la Universitatea Tehnică din Konya monitorizează îndeaproape dezvoltarea lor, căutând modalități de a preveni formarea acestora. Datele actuale arată că gropile "progresează" spre locații mai semnificative, cum ar fi regiunile populate, zonele de investiții în energie și locurile cu activitate agricolă ridicată, spre deosebire de apariția lor în trecut în locuri mai ales izolate, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa ia de la australieni sistemul de gestionare a apelor.
0
0
Prima impresie cand vad fotografia este "Underground nuclear testing"... Fix asa se formeaza. Gaurile provocate de golirea pungilor de gaz de dedesubt, prin exploatare excesiva blablabla, sunt total diferite fata de ce vad in imagini. Bineinteles, se pot produce si din cauze naturale, in urma cutremurelor mari in zonele unde exista "buzunare goale", acele pungi de gaze golite prin exploatare sau alte mine care au "furat resursele" si au lasat spatiu gol sau chiar prabusiri in formatiuni naturale de forma pesterilor etc. Oricum, ma indoiesc ca ar fi detonare nucleara subterana. In general e vorba despre "mana omului", care exploateaza excesiv resursele naturale. Asta nu e nimic, stati numai sa vedeti cate sunt in SIBERIA! Rusii sunt "renumiti" pentru astfel de exploatari "agresive" deoarece sunt foarte lacomi. Cand se vor scunfunda acele 3 sferturi din suprafata Rusiei care se afla pe permafrostul in curs de topire, atunci le vor iesi rusilor gazele si pe nas si pe urechi. Sa vedem cum vor mai drege treaba atunci. Ha ha ha ha! Cautati pe youtube: " HD footage of underground nuclear tests 1980s ". Oricum, e putin probabil sa fie vorba despre asa ceva.
11
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436