REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 5 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6873
20.4° Constanța Sâmbătă, 5 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6873
 

O nouă metodă de înșelăciune, cu locuri de muncă, pe mail, în numele WhatsApp

O nouă metodă de înșelăciune, cu locuri de muncă, pe mail, în numele WhatsApp

Victor ROTARU 21 iunie 2024 | 00:00 1460

O nouă țeapă circulă pe internet, de data aceasta a fost băgat la mijloc numele aplicației WhatsApp. Noua țeapă circulă pe mail, acolo unde mai mulți utilizatori primesc un mesaj din partea WhatsApp, mesaj referitor la o ofertă de angajare.

O noua metoda de inselaciune, cu locuri de munca, pe mail, in numele WhatsApp

Dacă lunile trecute circulau pe internet tot felul de oferte din partea celor de la OMV, care ofereau 2.000 de lei cu ocazia împlinirii a 30 de ani de existență, H&M oferea 500 de euro sub forma unui voucher cadou, și multe altele, acum a venit rândul WhatsApp să fie victima escrocilor. Mai mulți utilizatori primesc un mail de la WhatsApp, în cadrul căruia se specifică faptul că „dacă cauți un loc de muncă sau doriți să recrutați personal, nu ezitați să ne contactați”. Oamenii sunt îndrumați, dacă sunt în căutarea unui loc de muncă, să acceseze linkul din mail pentru a se înregistra.

O noua metoda de inselaciune, cu locuri de munca, pe mail, in numele WhatsApp

WhatsApp este cea mai mare platformă de recrutare din lume, ajutând peste 6 milioane de oameni să-și găsească locuri de muncă. Noi colaborăm în prezent cu peste 80.000 de companii în peste 180 de țări. Dacă căutați un loc de muncă sau doriți să recrutați personal, nu ezitați să ne contactați. Suntem mereu aproape de voi. Puteți vizualiza oportunitățile de angajare și pozițiile disponibile accesând link-ul de mai jos.” este mesajul care a fost primit de mai multe persoane pe mail în ultimul timp. Un prim semnal de alarmă pe care trebuie să îl luați în seamă atunci când primiți astfel de mail-uri este să verificați adresa de mail de pe care a fost trimis acesta, în cazul de față fiind vorba despre: stacyludden7@pb03.wixemails.com, nicidecum mail-ul oficial al celor de la WhatsApp.

Mare atenție! Toate acestea sunt tehnici de înșelăciune, la fel cum au fost și mesajele celor de la OMV, H&M, Poșta Română, și multe altele.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
înainte de 1989 se spunea ca este vremea celor care muncesc, și acum în capitalism este vremea celor care nu muncesc, adică este pâine fără muncă, ați auzit pe vreun escroc care a păcălit cum metoda accidentul sa fii întrat în pușcărie? clar sunt mana-n mână cu politia
0
0
traim intr-o societate lipsita de orice gram de empatie, exploatam orice. exemplul pleaca de sus.
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710