REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

O nouă METODĂ de ÎNȘELĂCIUNE, în numele DEDEMAN, a apărut prin SMS

O nouă METODĂ de ÎNȘELĂCIUNE, în numele DEDEMAN, a apărut prin SMS

Replica API 8 octombrie 2021 | 23:06 3161

Atenție, constănțeni! O nouă metodă de înșelătorie prin intermediul telefonului a luat naștere și a început să facă victime și la Constanța. De data aceasta, impostorii se folosesc de compania Dedeman. Mai exact, în ultima perioadă, tot mai multe persoane au primit mesaje telefonice în care erau anunțați că au câștigat la ,,Loteria Dedeman”. Pentru a obține mai multe detalii, oamenii erau invitați să acceseze un link care îi redirecționa într-o pagină, unde urmau să-și introducă datele persoane, pentru a beneficia de câștig. În acest caz, Poliția Română sfătuiește cetățenii să nu acceseze link-ul și să nu furnizeze date personale, financiare ori de autentificarea în urma primirii lor.

Ai câștigat la ,,Loteria Dedeman”

Un nou tip de înșelătorie prin sms a luat naștere. De această data, compania Dedeman este folosită de impostori pentru a fura datele personale, dar și financiare ale celor ce cad în plasă și accesează link-ul. În ultima perioadă, tot mai mulți constănțeni spun că au primit mesaje în care erau anunțați că au câștigat un premiu la ,,Loteria Dedeman”. Oamenii primeau un sms cu un link care îi redirecționa către o pagină de tip phishing, unde erau invitați să-și introducă datele personale, pentru a beneficia de ,,câștig”.

Prin introducerea datelor personale confidențiale și validarea lor atacatorii intră în posesia acestora și le pot folosi pentru a derula operatiuni in contul identitatii furate.

Ce este phishing-ul prin intermediul telefonului

Psihing-ul prin intermediul telefonului este un mesaj transmis către mii sau sute de mii de destinatari, pretinzând a fi din partea unei surse legitime, cum ar fi Dedeman, în acest caz. Cel mai frecvent, se solicit introducerea de date confidențiale folosind un link către un site indicat în textul mesajului. Acest link direcționează clienții către un site fals, dar care reproduce foarte bine pagina originală. Prin introducerea datelor personale confidențiale și validarea lor atacatorii intră în posesia acestora și le pot folosi pentru a derula operatiuni in contul identitatii furate.

Avertismentul Politiei Române

,,Ai primit și tu mesaj că ai câștigat la „Loteria Dedeman”, deși nu te-ai înscris niciodată? Nu te grăbi să-ți revendici „premiul”! Nu vei câștiga nimic. Este doar o fraudă tip phishing!

Imaginația infractorilor cibernetici nu are limite, așa că fii atent la mesajele pe care le primești, evită accesarea link-urilor și nu furniza date personale, financiare ori de autentificare în urma primirii lor.

Raportează urgent orice tentativă de fraudă!”, transmit reprezentanții Poliției Române.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
inventatoare! munca nu i facuta pentru hoti!
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436