REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

O nouă metodă de înșelăciune, în numele Facebook

O nouă metodă de înșelăciune, în numele Facebook

Victor ROTARU 5 aprilie 2024 | 00:00 3462

O nouă țeapă circulă pe internet, de data aceasta a fost băgat la mijloc numele rețelei de socializare Facebook. Noua țeapă circulă pe mail, acolo unde mai mulți utilizatori primesc un mesaj din partea Facebook, mesaj referitor la blocarea permanentă a paginii.

O noua metoda de inselaciune, in numele Facebook

Dacă lunile trecute circulau pe internet tot felul de oferte din partea celor de la OMV, care ofereau 2.000 de lei cu ocazia împliniri a 30 de ani de existență, H&M oferea 500 de euro sub forma unui voucher cadou, și multe altele, acum a venit rândul Facebook să fie victima escrocilor. Mai mulți utilizatori primesc un mail de la Facebook, în cadrul căruia se specifică faptul că „pagina dumneavoastră va fi blocată permanent”. Oamenii sunt îndrumați, dacă consideră că este o greșală, să depună o plângere în termen de 24 de ore de la primirea notificării, accesând linkul din mail.

Bună ziua, suntem echipa de suport Facebook. Datorită numeroaselor plângeri ale utilizatorilor cu privire la încălcările de confidențialitate și drepturile de autor ale unor mărci și produse de pe pagina dvs. de Facebook, am decis să blocăm permanent pagina dvs. de Facebook în următoarele 24 de ore. Dacă considerați că este o greșeală, puteți depune o plângere la noi în termen de 24 de ore de la primirea acestei notificări. Dacă depășiți acest termen, pagina dvs. va fi blocată permanent. Înțelegem importanța paginii dvs. de Facebook și sperăm foarte mult că aceasta este doar o greșeală din partea noastră. Vă mulțumim: Facebook-Team”, este mesajul care a fost primit de mai multe persoane pe mail în ultimul timp. Un prim semnal de alarmă pe care trebuie să îl luați în seamă atunci când primiți astfel de mail-uri este să verificați adresa de mail de pe care a fost trimis acesta, în cazul de față fiind vorba despre: karynswanagan@pb01.wixemails.com, nicidecum mail-ul oficial al celor de la Facebook.

O noua metoda de inselaciune, in numele FacebookMesajul primit de oameni pe mail

Mare atenție! Toate acestea sunt tehnici de înșelăciune, la fel cum au fost și mesajele celor de la OMV, H&M, Poșta Română, și multe altele.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cioroii nigerieni isi fac iar de cap.
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016