REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

O nouă spargere pentru un hoț implicat în dosarul „Mafia din Portul Constanța”

O nouă spargere pentru un hoț implicat în dosarul „Mafia din Portul Constanța”

Victor ROTARU 15 mai 2023 | 00:00 2987

Cunoscutul Ionuț Dumitru Arotăriței, implicat în dosarul intitulat generic „Mafia din Portul Constanța”, nu poate sta prea departe de oamenii legii. Mai nou, Arotăriței este cercetat pentru furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și distrugere.

O noua spargere pentru un hot implicat in dosarul „Mafia din Portul Constanta”Foto cu rol ilustrativ

Totul a început pe 5 august 2022, când în jurul orei 22.00 Ionuț Dumitru Arotăriței a pătruns în curtea unui depozit, conducând un autoturism Audi A3, fără a deține permis de conducere, sustrăgând de acolo 54 de saci de adeziv, pe care i-a încărcat în autoturism. A doua zi, pe 6 august, Arotăriței a revenit la același depozit, de unde cu aceeași mașină a sustras încă 26 de saci de adeziv, intrând cu mașina lui într-o altă mașină parcată în dreptul porții de acces pentru a-l bloca pe hoț.

Din declarația dată de administratorul depozitului, a reieșit că la 6 august 2022, în jurul orei 20:00, s-a deplasat împreună cu concubina sa la birourile societății pentru a verifica înregistrările camerelor de supraveghere video exterioare ale depozitului, deoarece în data de 5 august 2022 i-au fost sustrase din fața depozitului mai multe materiale pentru construcții. În jurul orei 21:15, după ce a terminat de vizionat înregistrările video a hotărât să se deplaseze la poarta de acces, aceasta fiind prevăzută cu o barieră electrică, pe care a lăsat-o în poziția deschis/ridicat, în ideea în care hoții care au sustras materialele pentru construcții ar reveni.

L-a rugat pe administrator să ridice bariera să poată pleca

În jurul orei 21:50, la intrarea în curtea depozitului a apărut un autoturism, ce avea numărul de înmatriculare acoperit cu un sac menajer, care a intrat în curtea societății. După ce autoturismul a pătruns în curte, administratorul depozitului a coborât bariera cu ajutorul telecomenzii și a poziționat autoturismul personal perpendicular cu bariera, iar concubina a accesat din telefonul mobil camerele de supraveghere și a observat că autoturismul a parcat lângă materialele de construcții, iar din acesta a coborât o persoană necunoscută și a început să încarce în portbagaj saci de adeziv de polistiren, într-un interval de aproximativ două minute.

La scurt timp autoturismul s-a deplasat spre ieșire, pe la poarta prevăzută cu barieră, a oprit la aproximativ 2 metri de aceasta și de la volan a coborât o persoana de sex bărbătesc care l-a rugat pe administratorul depozitului să deschidă bariera și să tragă mașina pentru ca el să poată ieși.

Administratorul l-a întrebat pe acesta ce caută în curtea societății, Arotăriței răspunzându-i că a mers la un service auto. I-a spus că l-a observat pe camerele de supraveghere video cum sustrage sacii de adeziv. Arotăriței s-a urcat în autoturism, a executat o manevră de mers înapoi și a accelerat, ocazie cu care i-a acroșat bara pe partea dreaptă și bariera porții de acces. Administratorul l-a urmărit preț de câteva minute pe hoț, dar i-a pierdut repede urma.

O noua spargere pentru un hot implicat in dosarul „Mafia din Portul Constanta”Minută judecătorească

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să îl condamne pe Ionuț Dumitru Arotăriței la pedeapsa de 2 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, la 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată și la un an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. În urma contopirii pedepselor, Ionuț Dumitru Arotăriței urmează să execute o pedeapsă de 3 ani de închisoare în regim de detenție. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510