REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.3° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
26.3° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

O platformă introduce funcția de alertare pentru radarele mobile

O platformă introduce funcția de alertare pentru radarele mobile

Deria ISLEAM 21 iulie 2024 | 15:25 1491

Google Maps vine cu un update pentru toți șoferii. Hărțile puse la dispoziție vor afișa mai multe alerte pe parcursul unei călătorii.

O platforma introduce functia de alertare pentru radarele mobile

Alertă pentru radarele mobile

Conducătorii auto vor reuși să scape mai ușor de sancțiuni. Aplicația Google Maps introduce funcția de alertare în cazul radarelor.

În timp real, șoferii pot identifica locația radarelor fixe, dar și cele mobile ale poliției. Asta îi va scăpa de sancțiunile autorităților. Această funcție este asemănătoare cu cea de pe aplicația Waze.

Funcția suplimentară îi ajută pe conducătorii auto să localizeze în timp real, pe hartă, incidentele din trafic, dar și radarele. Cele fixe vor apărea pe aplicație cu o culoare portocalie, iar cele mobile în culoarea albastră.

Din meniul „adaugă un raport”, participanții la trafic pot semnala situații în care există o mașină oprită pe drum, un accident, o porțiune de traseu în construcții, un obstacol și un radar mobil.

Pentru șoferii care trec în zona radarelor, aceștia sunt întrebați dacă se mai află în același loc, pentru a ajuta comunitatea să obțină informații live, cât mai recente, în legătură cu zona specifică.

Funcții noi ale aplicației

Mai mult de atât, pe lângă informațiile din trafic utile șoferilor, aplicația Google Maps a introdus o opțiune utilă și pentru utilizatorii care folosesc mijloacele de transport în comun.

Călătorii pot afla în timp real gradul de încărcare al mijloacelor de transport în comun. Cu ajutorul aplicației, cei care călătoresc cu STB-ul pot afla cât de aglomerat este autobuzul pe care îl așteaptă în stație. Anunțul a fost făcut chiar de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

”De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport în comun. Astfel, pot afla dinainte cât de aglomerat este mijlocul de transport care urmează să sosească în stație.

Fiecare vehicul nou al STB este dotat cu mai multe numărătoare de călători. Acestea transmit, prin computerul de bord, către serverul TPBI, numărul de persoane aflat în vehicul, astfel că se poate calcula gradul de ocupare, care se transmite către Google Maps.

În aplicație, pe lângă gradul de încărcare, sunt indicate și poziția vehiculului și timpii de așteptare. Suntem singurul oraș din România cu această funcție disponibilă”, a scris acesta pe contul său de socializare, conform fanatik.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Google copiaza Waze.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436