REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
19° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

O profesoară de la ACADEMIA NAVALĂ, CONDAMNATĂ pentru MITĂ, NU mai poate PROFESA!

O profesoară de la ACADEMIA NAVALĂ, CONDAMNATĂ pentru MITĂ, NU mai poate PROFESA!

Replica API 24 decembrie 2021 | 00:37 12164

Camelia Ciobanu, fost cadru didactic în cadrul Academiei Navale Mircea cel Bătrân, condamnată la 3 ani cu suspendare pentru luare de mită, alegându-se şi cu interzicerea pentru 5 ani a dreptului de a exercita profesia de cadru didactic, depusese o cerere de revizuire, pe 12.03.2021, prin care solicita să se întoarcă la catedră. Magistrații i-au respins cererea, atât pe fond cât și pe apel. Decizia a rămas definitivă pe 22.12.2021.

Imagini de la perchezițiile de la Academia Navală Mircea cel Bătrân

Potrivit anchetatorilor, în perioada august - septembrie 2016, Iulian Antonescu şi Camelia Ciobanu, în calitate de cadre didactice ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanţa, au primit de la mai mulţi studenţi, printre care şi Daniel Gheorghiţă Alexa şi Andrei Tudor Cantoriu, direct sau prin intermediari, sume de bani cuprinse între 200 lei şi 200 euro sau alte foloase necuvenite, în total 1.546 lei şi 600 euro - Antonescu Iulian, respectiv 200 lei, 300 euro şi 50 de dolari - Ciobanu Camelia. Foloasele respective au fost primite pentru a le acorda studenţilor respectivi note de promovare la examenele restante ce urmau a fi susţinute în perioada respectivă. În acelaşi context, inculpatul Antonescu Iulian a pretins şi primit de la un alt student (martor în cauză) suma de 600 de lei pentru a interveni pe lângă un coleg - cadru didactic în cadrul A.N.M.B., astfel încât studentul să primească o notă de promovare la un examen restant.

Pe fond, Iulian Antonescu a fost condamnat la 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare, iar Camelia Ciobanu la 3 ani. În cursul urmăririi penale, profesorul Iulian Antonescu a recunoscut săvârșirea faptei. Nu și Camelia Ciobanu, care a invocat că se încearcă înlăturarea sa din instituție. ”Faptul că, inculpata era un cadru didactic „drastic”, că îi punea pe studenți să învețe ( deși „umplerea” a 2-3 pagini de lucrare de examen ca să vadă lumea” nu evidențiază nicicum seriozitatea ori severitatea unui cadru didactic ci, dimpotrivă, constituie o practică extrem de periculoasă care permite unor studenți dezinteresați, iresponsabili, slabi la învățătură, să promoveze examene și le creează tinerilor cu personalitatea încă în formare convingerea că, examenele, diplomele, specializările, chiar și locurile de muncă s-ar putea cumpăra și, totodată, îi încurajează în asemenea practici nocive care în mod indiscutabil determină degradarea societății) ori faptul că s-ar fi urmărit îndepărtarea sa din instituție - apărări pe care inculpata le-a invocat, în niciun caz nu înlătură realitatea care rezultă din coroborarea probelor mai sus menționate, nu înlătură aceste probe și nu justifică în niciun mod acțiunile sale de a accepta sumele de bani care i-au fost avansate în vederea acordării notei de trecere la examene”, s-a arătat în motivarea instanței.

Astfel, cerere de revizuire i-a fost respinsă de instanța de fond, pe 20.04.2021, după care s-a judecat apelul pe 22.12.2021.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De 6 ori am fost in restanta la moarta aia Va doresc un craciun cu executare profa xoxo
0
4
Daca dna-ul si-ar face treaba, am ramane fara invatamant superior
5
2
dar la anr cata spaga iau aia de la examinari.
5
1
Coltescu profesor de matematica cere spaga la studenti in produse ... Replica interesati va sunt foarte multi profesori in ANMB cu spagi ...
5
2
Da de nea chitac nu scrieti cum lua spaga cand era academie?hai..sa vedem..mm de bosorog
9
2
Sunt Camelia si sunt asemenea lui Eliodor Constantinescu! Pana revin la catedra , pot sa fac altceva ?
8
6
Si derbedeul ala cu tarif 50 euro per examen e liber.
11
4

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303