REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

O profesoară din Constanța, acuzată că a „ciomăgit“ un inspector școlar

O profesoară din Constanța, acuzată că a „ciomăgit“ un inspector școlar

Ana Maria LIPAN 20 mai 2023 | 00:00 9278

Un nou scandal se coace în învățământul constănțean după ce Adriana Cristina Oprea, fost inspector școlar general adjunct, a fost acuzată de Daniela Frangopol, inspector școlar pentru religie, la ISJ Constanța, că ar fi agresat-o fizic. Incidentul ar fi ajuns și în atenția organelor de poliție, după ce Frangopol a formulat plângere. Reprezentanții Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida au refuzat să ofere un punct de vedere cu privire la situație, manifestând o atitudine ostilă față de reporterul Replica. La nivelul instituției se desfășoară o cercetare disciplinară, fapt confirmat de Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța.

O profesoara din Constanta, acuzata ca a „ciomagit“ un inspector scolarAdriana Oprea

Anul și scandalul la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Constanța, unitate de învățământ care a ținut prima pagină a ziarelor, de-a lungul timpului, din cauza numeroaselor incidente care au loc aici. 

O profesoara din Constanta, acuzata ca a „ciomagit“ un inspector scolar
Liceul ajunge, din nou, în atenția publicului prin prisma acuzațiilor grave care i se aduc profesoarei Adriana-Cristina Oprea, carea  fost în trecut și inspector școlar general adjunct. Aceasta este acuzată că ar fi agresat-o pe colega sa, profesor Daniela Frangopol, ce deține și funcția de inspector școlar. La rândul ei, Oprea o acuză de violență pe Frangopol.

Scandal cu violență fizică între profesoare

Oprea susține că acuzațiile potrivit cărora ar fi “ciomăgit-o” pe Frangopol sunt nefondate și că e victima unei înscenării puse la cale de celelalte cadre didactice. Tensiunile dintre cele două profesoare ar fi apărut ca urmare a criticilor aduse de Oprea cu privire la administrarea deficitară a liceului, dar și, potrivit spuselor acesteia, întemeierea unui grup de cadre didactice, care profită de desfășurarea programului Erasmus, pentru a merge în vacanță și a evita orele de curs. De la vorbe la fapte nu este cale lungă, în cearta celor două intervenind chiar violența fizică. Ambele părți își susțin punctul de vedere, pozând fiecare în parte în victima agresiunii, Frangopol înaintând chiar și o plângere la Poliție împotriva lui Oprea.

O profesoara din Constanta, acuzata ca a „ciomagit“ un inspector scolarAdriana Oprea

“Doamna nu a ratat nici o mobilitate a proiectelor Erasmus din 2015 până acum o lună în Puglia, 3 săptămâni, iar slugile doamnelor mimează acoperirea orelor. E o gașcă ce se plimbă non stop, cu 3- 4 mobilități / an care au avut o încadrare de o normă întreagă +multe, multe ore suplimentare. Gașca este formată din : Popescu Haricleea, Lavinia Al-Sabach, Hâncu Maria, Dănila Mihaela și bineînțeles cea care le acoperă toate abuzurile, Frangopol Daniela. Pentru că am sesizat abuzurile doamnei Frangopol, mi s-a înscenat o așa zisă agresiune împotriva ei, fiind convocată și hărțuită în pre-comisie și apoi comisia de cercetare disciplinară. Doamna inspector a venit în sala unde îmi făceam ora, a intrat în clasă peste mine, unde erau 7 copii de la 9 Gp, 5 elevi și alți 2 elevi de la altă clasă de a IX. Doamna Frangopol a declarat pe propria-i răspundere că eram singură în sala 10 de" Motoare" când a venit pusă pe scandal. Copiii cu care am vorbit astăzi la ora 15, de față cu doamna profesoară Roxana Zaharia, și-au amintit perfect atitudinea (nu puteam să le spun că era Inspector Școlar) turbată a ei. Doamna Cozma și doamna Frangopol mint cu nerușinare că pe camerele de luat vederi nu era nimeni. (nu erau copii).", ne-a declarat profesoara Adriana Oprea.

Oprea: cică am ciomăgit-o pe doamna Frangopol

Oprea susține că este adevărata victimă a agresiunii și acuză conducerea că ar fi intervenit în favoarea lui Frangopol, încercând să manipuleze dovezile.

"În schimb astăzi, 18 mai la ora 15, copiii de la clasa 9 Gp și-au amintit exact episodul de pe 29 martie, ora 13.58. Salvarea mea a venit de la acești minunați copii, care nu mint, își amintesc exact venirea doamnei Frangopol la ceartă și ieșirea mea cu ea, iar doamnele se jură în declarații scrise că "eu eram singură în sala de clasă" și singurătatea în sala de clasă se oglindește în capturile video. Ar trebui doamnele să învețe onestitatea elevilor noștri. Am convingerea că directorul și domnul Cristi (subdirectorul) au mânărit camerele de luat vederi ca să mă învinovățească pe mine și să le disculpe pe doamnele Frangopol și Cozma, din moment ce mie mi se refuză capturile de la sala 10 și de pe holuri unde eu cică am ciomăgit-o pe doamna Frangopol”, a precizat Oprea.

Oprea: Mi-a sucit degetul

Adriana Oprea a mai precizat faptul că inspectorul i-a sucit degetul de la mâna stângă. ”Doamna Frangopol mi-a sucit îngrozitor degetul de la mâna stângă (mijlociul), eu fiind o persoană cu dizabilități accentuate. Au luat-o acum pe doamna Cozma Eleonora, în mobilitatea din Portugalia, pe care au pus-o inițial în "precomisia de disciplină" să mintă în legătură cu incidentul pe care l-am avut cu Frangopol. Eu contest cercetarea disciplinară deoarece aceasta nu se impunea legal. Întrucât doamna Frangopol a intrat peste mine în timpul orei, cum au văzut și elevii, eu am refuzat să vorbesc cu dânsa și ea a insistat să-mi scoată elevii din clasă. Eram obligată de doamna Frangopol să ies din clasă, să las elevii singuri sau să scot elevii, ceea ce eu am refuzat. Am scos-o afară elegant, lovind-o pe doamnă în orgoliu”, a adăugat profesoara, precizând, totodată, că ”doamna Frangopol are nevoie de cercetare disciplinară la nivel ISJ, deoarece m-a și jignit, spunându-mi "*****că nefrecventabilă." Nu avea voie să-mi perturbe ora. Eu, Adriana Cristina Oprea, consider că nu am făcut nicio abatere disciplinară. Doamna Inspector Frangopol a vrut să mă scoată din clasă și a făcut presiuni asupra directorului Pătrașcu Ionuț și a întregii precomisii de cercetare. La refuzul meu, a cerut copiilor de la 9Gp să iasă din clasă, lucru total nelegal.”.

Inspectorul nu a dorit să facă declarații

În replică, inspectorul școlar a evitat să dea detalii asupra incidentului, precizând că în prezent s-a înființat o comisie de cercetare, care analizează situația.

O profesoara din Constanta, acuzata ca a „ciomagit“ un inspector scolarDaniela Frangopol

“Este o comisie de cercetare în școală, care va da un verdict. Nu am ce să vă spun în acest moment. Ea este... Nu vrea să comentez. Eu nu sunt genul ei, care să fac cancan în presă. Îmi pare rău. Să își asume fiecare ce face. Comisia de cercetare care va decide ce s-a întâmplat pe baza probelor.”, a declarat profesor Frangopol. 

Șeful ISJ Constanța: S-a formulat plângere la poliție

Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța, a declarat că are în vedere acest caz și că urmează ca unitatea de învățământ să desfășoare procedurile legale pentru găsirea unei soluții. 

O profesoara din Constanta, acuzata ca a „ciomagit“ un inspector scolarSorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța

„Știu că a fost situația respectivă, dar, din ceea ce ni s-a comunicat, este făcută și o plângere la Poliție și atât timp cât se desfășoară ancheta dumnealor, așteptăm concluziile ca să vedem dacă pe partea administrativă trebuie să luăm niște măsuri. Măsurile se iau la nivelul unității de învățământ și, din ceea ce ne-a comunicat domnul director, s-a demarat cercetare prealabilă și s-a ajuns și la cercetare disciplinară, pe etapele specifice. Fiind vorba despre angajații unei unități de învățământ, soluționarea este la nivelul instituției, la acest moment.”, a precizat acesta. 

Ce imagine încearcă să promoveze Liceul Tehnologic 

Nu este pentru prima oară când la liceul cu pricina sunt probleme. Reamintim  că recent, Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Constanța a ajuns în atenția publicului, după ce în spațiul online au apărut mai multe clipuri video în care elevii unității puteau fi văzuți la subsolul clădirii, cărând bidoane. Alți elevi au fost zăriți în curtea instituției de învățământ, adunând lemne. Toate acestea se petreceau în intervalul orar în care elevii ar fi trebuit să fie prezenți la rele de curs.  Un alt caz șocant, devenit de asemenea viral pe internet, este cel al unui elev agresat de doi dintre colegii săi, care îl loveau cu pumnii pe băiatul căzut și încercau să îi dea foc la păr cu o brichetă.  Reamintim și episodul când reprezentanții  ISU Dobrogea au efectuat un control și au amendat instituția, după ce mai mulți elevi ar fi fost încuiați în cămin.

Așa zisul consilier de imagine al liceului ne-a acuzat de... hărțuire

Pentru a obține un punct de vedere cu privire la incident, am încercat să luăm legătura cu persoanele aflate la conducerea liceului. Directorul Ionuț Pătrașcu nu a putut fi contactat, întrucât, conform spuselor secretarelor, se afla într-o ședință. Reporterii Replica i-au lăsat acestuia un număr de telefon, fiind apoi contactați însă nu de către acesta, ci de “consilierul de imagine al liceului”, post care nu este prevăzut în lista personalului unității.  Angajata, supărată că ziarul nu promovează activitatea liceului, „consilierul de imagine”, a acuzat ziariștii că îi hărțuiesc colegele, în căutarea unor subiecte de cancan.

Dacă o anchetă jurnalistică înseamnă hărțuire, atunci într-adevăr, personalul liceului a fost hărțuit. Mai grav este că se ascunde mizeria sub preș, iar un conflict de asemenea natură este considerat un subiect de cancan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
doamna Frangopol s-a dus peste doamna Oprea, și nu invers, cine peste cine a intrat în clasa respectivă? dacă ai ceva a spune unei colege de muncă aștepți până la pauză, ce era atât de neamânat incat doamna Frangopol merge și întrerupe o ora de curs? doamna Oprea a ciomagit-o dar se poate identifica și tupeul doamnei Frangopol care fără reținere s-a dus să o înfrunte. Are sens faptul că s-au ciomagit pe excursiile gratuite, așa este in orice colectiv când se împarte "cașcavalul" , amândouă au partea lor de vină, doamna Frangopol trebuie să răspundă pt excursiile gratuite de care a abuzat și de faptul că s-a dus peste doamna Oprea sa o înfrunte, practic a stârnit ceea ce a ieșit, adică Frangopol a băgat bățul prin gard și și-a luat-o-n barbă.
4
8
Sunt incantata ca retrăiesc momentele de acum 10 ani ! Noroc cu presa ,ca se implica cu adevărat si elevii mei minunați cu suflete curate .Am încercat sa mi rezolv problema cu politia cu ISJ-ul care a trimis fix prietena M.Popa frenda ,alte instituții...pauza ! Nu m am ciomagit și nu m as ciomagi cu frangopol , are o forță imensă. Invidia și ura , boala la cap se vad în comentariile unor frustrate/ frustati. Dacă Dumnezeu m a ajutat pana acum ,o va face și de acum încolo! Mulțumesc Replica!
5
15
Singura soluție pentru ieșirea din această situație dezastruoasă a învățământului constănțean o reprezintă, credem noi promovarea în fruntea ISJ a domnului prof. dr. Ivan Răzvan Raul. Hăruit pentru a conduce, exagerat de modest, charismatic, adulat deopotrivă de colegi, elevi și părinți, exemplu de profesionalism și de cinste, reprezintă o garanție că va reuși în demersurile sale de a modifica din temelii situația din acest domeniu, domeniu pe care-l care-l cunoaște atât de bine! Domnia sa sfințește locurile prin care trece indiferent că vorbim despre învățământ, cultură, cercetare științifică. Vă așteptăm domnule Ivan Răzvan Raul!
2
3
Directorul actual nu a fost dat afara din invatamant de directoarea de la CS dupa ceva povesti cu elevele? Acum a ajuns director?Lupul paznic la oi? Cum a reintrat in sistem?Inspectoratul doarme? Intreb pentru un prieten!
9
2
Scoateti toate babaciunile la pensie! Organizati conscursuri pe posturi! Puneti oameni competenti, harnici si seriosi! Coruptia omoara!
13
0
Romania educataaa a fost o teapa. Eu sunt vanzator de copii romani la canadieni
4
5
Doamna Oprea trebuie sa înceteze să pretindă că e victimă. Ea este persoana care a linșat, linseaza oamenii și are un talent de a intimida oamenii... Este o persoana mediocră, cu gândire limitată! Chiar că această femeie a distrus destinele oamenilor (care au vrut să ajungă profesori) și fără plic cu atenție nu se uita la tine... Circul acesta, interviul acordat sunt niste acțiuni întreprinsă de o persoană cu gândire limitată și mediocră. Ar trebui sa iasă la pensie, să își găsească ocupație și să se focuseze pe sănăt**e... Și să mai lase văicărelile in public. E a nu știu câtă oară când această distinsă doamnă Oprea se auto victimizează...
14
5
Atenție la femeile istorice,necordite,pline de c***t la cap nu le poate nimeni opri.Nici pe șosele parca zici că sunt nebune.
10
3
Aceasta este Romania educata de dupa 1990,sa nu se interpreteze ca pana sa vina Johanis cu lozinca asta"Romania educata"totul mergea foarte bine dupa care odata cu alegerea lui Johanis ca presedinte al tari invatamantul Romanesc care pana atunci avea rezultate bune s-a prabusit deodata.
5
1
Pe Mihaitza il doare-n koor de toata treaba asta, el asteapta nerabdator sa se intample ceea ce i s-a promis: directorat la Mircea cu Colorata adjuncta!
6
1
Asta e romania educata
8
0
p*****l ! Pentru o asemenea faptă , i se desface contractul de muncă profesoarei care a agresat inspectorul școlar. Inspectorul scolar general era obligat sa intervina fiind vorba de o subordonata a dansului. Oprea a*****a nu ar fi trebuit sa fie la pensie ? Este celebra in invatamantul constantean pentru "fapte de vitejie"
14
5
Liceul, cimitir al tineretii mele
12
1
Am si eu o intrebare ca parinte ! Se mai face educatie in scolile de stat?Sau ,asa zisi profesori vin pentru spagi si meditati la scoala? Clar ca ceva sau cineva le-a stricat ploile si ca acum se ataca intre ei! ....Si cum pestele de la cap se strica .... de acolo trebuie curatat! Inspectorul general, ca inspectoarea ii subalterna si conducerea liceului trimisi la plimbare!Ministerul ce face?
14
4
Intrebati-o pe D-na Oprea cum primea plicuri cu bani când dădea petreceri la cârciumi și avea liste cu cine dădea bani și cine nu... Cei care nu dădeau, erau linșați de această oribila femeie, Oprea. Bașca e și o mincinoasă și maestră in intimidări... E o femeie mediocră...
17
7
Adevarul este ca dupa 1990 uni au dus libertatea la extrem in primul rand cadrele dodactice care sau folosit de drepturi tot mai mult de la an la an pana s-a ajuns chiar si la batai nu doar intre profesori ci si la nivel de inspectori scolari la mijloc fiind tot felul de ambitii si rivalitati personale si cand toate astea se intampla de fata cu elevi ce autoritate sa mai aiba cadrele alea didactice in fata copiilor ?,ce se intampla acum in mandatul L.Deca este rezultatul libertati p***t intelese de dupa 1990 care impreuna cu o groaza de legi ale invatamantului majoritatea date in funtie de interese au creat un haos in invatamantul romanesc unde nu ne mai mira nimic,este incredibil ce vedem acum noi fosti elevi,parinti sau cadre didactice care nici nu ne gandeam ca se poate intampla asa ceva in Romania eliberata de comunism.
7
2
Frangopol este domnișoară și nu doamna cum zici, te lauzi că o cunoști și de fapt nu o cunoști deloc
3
8
Le cunosc f bine pe-amandoua: dna Frangopol e o mare doamna iar oprea o mare nebuna!
15
7
O adunătură de hoți și escroci în liceu acesta .Am terminat școala de maiștri acum 4 ani la acest ....liceu.Spagagoica de Popescu cu cei doi ingineri acoliți ai ei mau rupt de bani !
15
1
Bai, Replica, daca Sunteti jurnaliști si nu marionete, cand mai vine Sorin Mihai la interviuri publicitare intreaba-l direct chestii de interes: a participat da sau nu la spagile protejatilor Cabrancea si Faliboga , cum a luat gradatie de merit prin decizia subordonatelor, cum a devenit titular la CNMB prin decizia subordonatelor, de ce a marit considerabil pentru Manolache nr de locuri la gradatie de merit, cati bani a luat in 3ani jumate pe decont pentru naveta Mangalia-Constanta, cine blocheaza la Minister zecile de sesizari si plangeri la adresa dumnealui ? etc etc etc ETC
14
2
Replica, de unde va luati informatiile? Frangopol Daniela este inspectoare de materii tehnice, nu de religie. Este in ISJ din 2012, a fost facuta inspectoare de a*****a Cristina Oprea, cand era inspector general adjunct, ca sa ii care geanta cu spagi.
7
3
romania ...educata ,de la profesori ,elevi si ...portarul de la ...poarta!educatia, sanatatea , administratia , politicul si cate cele sunt cu probleme care se accentueaza pe zi ce trece !de ce ? majoritatea nu stim sau nu ne intereseaza, iar ceilalti sun in ...sistem!
5
0
cit la % au luat bacalaureatul in acest liceu?
8
1
Cănd autoritățile vor demonstra că imaginile preluate de la camerele de luat vederi sunt reale și nu trucate după cum susține O.p.r.e.a, aceast personaj v-a spune că este victima sistemului sau a statului paralel sau a cine știe ce elucubrație generata de IQ-ul oropsitei.De ce nu depui doamna O.p.r.e.a plângere la autoritațile competente daca esti nevinovată??? N-ai ce să spui acolo, pentru ca trebuie fapte dovedite, nu vorbe aruncate aiurea preluate de ziarele care cauta senzationalul. Ce minte bolnavă poate avea un om care manipulează copii de 14 ani sugerându-le să facă declarații false neconforme cu realitatea???
6
5
Oare câti copii a băgat în sperieți ????Inainte de 1989 ce ar fi spălat ea scările la bloc pentru un salariu ..Răutatea si vrăjeala la loc de cinste unele cu atuul acesta stau pe locuri de munca ce nu-s de ele.
8
2
Doamna Alexe are probleme psihice.
7
1
cel mai bun prieten a lu' tanti Frangopolina este Adi Soltan, prieteni din liceul de telecomunicații, amândoi nedespărțit in pozele de pe Facebook, Soltan este homosexual și ea inspector de religie, interesantă combinație, sodomia și ortodoxia, foarte bine cu modernismul ortodox din Romania, am înaintat mult, nu mai suntem înapoiați, suntem out of the closet dacă înțelegeți expresia
11
9
a*****a, nu te lăsa călcată în picioare de o adunătură de oportuniști, începând cu " generalul generalul și terminând cu portarul"..!! Știi bine cine sunt și cum au ajuns în funcții!!! Generația Generația voastră a ridicat ridicat liceul, iar actuala îl fac harcea - parcea !!! Fii puternica și nu te lăsa călcată în picioare de niste ratate/ ratați!!!
9
3
pentru religie, Evul Mediu, frate! Aici sunt banii dumneavoastra!
17
4
Replica sunteti p******i parca nu stiti cine e oprea si câte probleme a facut pe unde a trecut i-a cautati voi si celelalte procese ale ei si dupa aceea emiteti voi judecati de valoare....Șoșoacă e îngeraș pe lângă asta
11
7
Zici ca e sora pierduta in naufragiu, al lui Sosoaca. La fel de feminina precum o cheie de 16. Seamana ca doua picaturi de cianura. Femeile devin barbati, iar barbatii devin femei. Ce lume defecta.
33
8
Ce miscari/mutari se fac ptr ca Lori Pizzi sa ia gradatie de merit? S-a marit nr de locuri unde candideaza colorata, de la 5 la 22!
16
6

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510