REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.1° Constanța Joi, 5 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6843
27.1° Constanța Joi, 5 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6843
 

O profesoară din România este una dintre victimele masacrului de la liceul din Georgia

O profesoară din România este una dintre victimele masacrului de la liceul din Georgia

Virgil STOIAN 5 septembrie 2024 | 12:09 1908

Cristina Irimie, o profesoară de matematică în vârstă de 53 de ani, din România, este una dintre victimele atacului armat care a avut loc la un liceu din Georgia, SUA. Mai multe mesaje de condoleanțe, inclusiv o strângere de fonduri, au fost postate de românii care o cunoșteau pe Facebook. Deocamdată, informația nu a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe din țara noastră.

O profesoara din Romania este una dintre victimele masacrului de la liceul din GeorgiaCristina Irimie

Am predat alături de doamna Irimie. Întotdeauna a fost directă și chiar i-a păsat de meseria ei (...) Rugăciuni și dragoste transmit pentru toată lumea”, este un comentariu lăsat pe Facebook de către o româncă stabilită în SUA. „Cu inimile îndurerate anunțăm plecarea dintre noi a iubitei noastre profesoare, soție, fiică, prietenă Cristina Irimie”, se arată și pe o pagină GoFundMe, prin care se solicită fonduri pentru a ajuta familia Cristinei Irimie cu cheltuielile de înmormântare sau „orice sprijin de care familia și comunitatea ar putea avea nevoie pentru a trece peste această tragedie”.

Pagina GoFundMe a fost lansată de Corneliu Caprar, stabilit în Suwanee, Georgia, care spune despre Cristina Irimie că a fost „o membră remarcabilă a comunității românești din Atlanta”. Până acum s-au strâns 1.000 de dolari. „Viata ei a fost scurtată de tragicul eveniment care a avut loc la liceul din Winder, Georgia. Viața ei a fost dedicată modelarii minții și inimile studenților și a comunității”, se mai arată în pagina menționată.

O profesoara din Romania este una dintre victimele masacrului de la liceul din Georgia

Ruxandra Tocitu, o altă româncă stabilită în SUA, a transmis la rândul ei printr-o postare pe Facebook condoleanțe familiilor victimelor atacului armat de la liceul din Winder, Georgia. „O profesoară româncă de matematică a fost prima care a murit. Să se odihnească în pace”, este un comentariu lăsat de o altă româncă la una dintre postările Ruxandrei Tocitu.

Numele Cristinei Irimie a apărut în comunicatul transmis de autoritățile din Georgia, prin care anunțau 4 victime în urma atacului armat ce a avut loc la liceul Apalachee din Winder. Pe site-ul liceului nu există informații suplimentare despre femeie, în afară de faptul că e profesoară de matematică.
Victimele atacului din SUA Potrivit presei americane, patru persoane au fost ucise în urma atacului armat de la liceul Apalachee din Winder, Georgia.  Pe lângă Cristina Irimia, este vorba și de  Christian Angulo și Mason Schermerhon, amândoi elevi în vârstă de 14 ani, și Richard Aspinwall, profesor.

O profesoara din Romania este una dintre victimele masacrului de la liceul din Georgia

După cum arată USA Today, Aspinwall era și el profesor de matematică și antrenor în cadrul echipei de fotbal american al liceului. „A fost un tată și un bărbat minunat. Și-a iubit cele două fetițe și și-a iubit soția. S-a întâmplat să iubească fotbalul și a fost respectat în acest domeniu”, l-a descris antrenorul principal al echipei, Mike Hancock. Mason Schermerhon era un tânăr care suferea de autism, descris de prieteni și familie drept un copil sufletist care prefera să citească, să spună glume, să joace jocuri video și să viziteze Disney World, după cum arată presa de peste ocean.

Christian Angulo este descris drept un tânăr „liniștit, dulce” și căruia îi păsa de persoanele apropiate, după cum arată sora lui pe pagina GoFundMe, prin care familia își dorește să obțină fonduri pentru înmormântarea lui.
Atacatorul era în atenția autorităților

Colt Gray, în vârstă de 14 ani, a fost cel care a deschis focul la liceul din Georgia, omorând patru oameni și rănind alți nouă. El era în atenția autorităților din SUA, după ce, în anul 2023, au primit ponturi anonime despre amenințări pe care băiatul le-ar fi postat în mediul online.

O profesoara din Romania este una dintre victimele masacrului de la liceul din Georgia

Şeriful Jud Smith a descris atacul ca „rău pur” şi a afirmat că ofiţerii au ajuns acolo la câteva minute de la primirea apelurilor la 911, la ora locală 10.20 (14.20 GMT). Doi ofiţeri alocaţi şcolii „l-au interceptat imediat pe suspect”, a spus şeriful, adăugând că băiatul „s-a predat imediat”. „A tras de cel puţin 10 ori”.

Elevii au descris scene de haos după ce au venit alerte privind un atacator în campus. Lyela Sayarath, care era în clasa atacatorului, a declarat pentru CNN că acesta a plecat din încăpere la începutul unei ore de algebră. A revenit şi a bătut la uşă, care se încuiase automat, dar un alt elev a refuzat să îl lase să intre după ce a observat că avea o armă, după cum a mai relatat fata. Lyela a declarat pentru CNN că atacatorul s-a dus atunci în clasa alăturată, unde a început să tragă.

Suspectul, în vârstă de 14 ani, reținut

Reamintim că miercuri a avut loc un atentat într-un liceu din statul american Georgia, într-o zonă din afara oraşului Atlanta.  Poliţia din Georgia a anunţat că a răspuns la un incident cu focuri de armă la liceul Apalachee, din Winder, Georgia, relatează Reuters, citând surse din cadrul oamenilor legii. Un suspect, în vârstă de 14 ani, a fost reţinut. În imagini surprinse de la înălţime pot fi văzute mai multe ambulanţe care se deplasează spre liceu.

O profesoara din Romania este una dintre victimele masacrului de la liceul din Georgia

CNN susţine că a fost martorul ridicării unui rănit de un elicopter medical care a aterizat la liceu.

Video:

 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
În SUA democrația egal junglă Pistolari la fel ca în filmele cu cawboi Sălbatici și răzbunători Copii cu arme în scoli și totuși nu se aplică nici o lege dură pentru deținere de arme și muniții Asta e DEMOCRAȚIA Originală care dă mulți exemplu SUA
4
0
USA a devenit una dintre cele mai periculoase tari ale lumii, deci visul american a devenit un cosmar… Nu mai spun de faptul ca gunoiele din guvernul american ne cer viza, pe care o platim, iar daca suntem refuzati, nu primim banii inapoi ! Boicotati ambasada SUA !
11
0

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516