REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

O profesoară nu vrea intrare comună cu elevii: „Suntem categorii sociale diferite“

O profesoară nu vrea intrare comună cu elevii: „Suntem categorii sociale diferite“

A.F. 9 ianuarie 2024 | 22:02 1370

Propunerea desființării intrării separate pentru profesori care apare în raportul anual privind implementarea statutului elevului, realizat luna trecută de Consiliul Național al Elevilor (CNE) a stârnit nemulțumirea unei profesoare din București.

O profesoara nu vrea intrare comuna cu elevii: „Suntem categorii sociale diferite“foto cu rol ilustrativ

Declarația cadrului didactic, care predă limba română, pe tema propunerii de desființare a intrării separate pentru profesori a stârnit un val de reacții în mediul online.

Claudia Osiceanu de la Școala Gimnazială ”Grigorie Ghica Voievod” din București se opune acestei inițiative despre care consideră ca ar aduce atingere statutului cadrului didactic în instituției.

”Este o formă de uzurpare a imaginii cadrului didactic. În primul rând, suntem categorii sociale diferite. Nici la spital, dacă mergem, nu dăm nas în nas cu doctorul pe scară. Au intrări separate medicii și pacienții.

Un cadru didactic, chiar și în societatea contemporană în care este afectată imaginea profesorului, rămâne un mentor, un formator de destine.

Și ca să pot să fac lucrul acesta corect, îmi trebuie o stare, îmi trebuie un statut, un loc în instituție. Haideți atunci să le deschidem și cancelaria. Să intre și în cancelarie”, susține profesoara într-o declarație pentru Școala 9, citată de stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tuta care nu are ce cauta intre elevi. Sa mearga la partide, ca acolo corespunde!
2
2
de aceea avem analfabeti functionali. cum facultatea se face si intr-o comuna la tara, ce sa ne mai miram de atitudinea zisei profesoare! respectul elevilor nu provine din intrari separate sau frica.
6
3
Acest specimen de cadru didactic stie din ce categorie sociala face parte??? Ce diferentiere eleganta fata de elevi, din care unii ca sa vezi fac parte din categorii sociale superioare, daca este vorba de impartirea oamenilor in categorii sociale. Sa ne spuna ce intrari separate utilizeaza atunci cand fac meditatii???? Atunci nu le mai sta statutul in gat??
8
2
Altă idee cretină MADE IN r*mÂNIA
6
5
Este ceva normal!!!! Scoala nu este stana și nici circ!!!!!
15
4
nu poti intra la gramada pe aceasi intrare cu toti analfabetii si drogatii dintr-o scoala. e de ajuns ca le suporti mirosurile de la naspalarea dintilor la ora.
15
5
Detinutii au intrarile lor pentru ca sa nu le ia gatul celor care isi bat joc de ei. Scolile sunt puscarii obligatorii pentru ca ai nostri copii au primit 12 ani cu executare. Profesoara obligatorie are dreptate sa se teama.
11
4
Acesti mici dumnezei care au prabușit învațămîntul dar vor respect ca motocicliștii în trafic...
15
3
Are o gandire sanatoasa, nici macar in Vest la scolile bune nu sunt intrari comune...sa nu mai zic de Harvard, Yale, Cambridge unde NU SUNT INTRARI COMUNE!
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510