REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

O rachetă aflată în teste s-a prăbușit în centrul Chinei. Video

O rachetă aflată în teste s-a prăbușit în centrul Chinei. Video

A.F. 1 iulie 2024 | 00:00 101

Compania chineză Beijing Tianbing Technology a anunţat că prima treaptă a rachetei sale Tianlong-3, aflată în curs de dezvoltare, s-a desprins de platforma de lansare în timpul unui test, ca urmare a unei defecţiuni structurale, şi a aterizat într-o zonă colinară a oraşului Gongyi din centrul Chinei, transmite duminică Reuters.

O racheta aflata in teste s-a prabusit in centrul Chinei. Video

În urma incidentului nu au fost raportate victime, potrivit cercetărilor preliminare, a declarat Beijing Tianbing, cunoscută şi sub numele de Space Pioneer, pe contul său oficial de pe platforma WeChat. Componentele treptei rachetei s-au împrăştiat într-o "zonă sigură", dar au provocat un incendiu, conform unei declaraţii separate a biroului pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din Gongyi.

Incendiul a fost stins şi nicio persoană nu a fost rănită, a precizat instituţia. Tianlong-3 ("Sky Dragon 3") este o rachetă cu două trepte, parţial reutilizabilă, aflată în curs de dezvoltare de către Space Pioneer, unul dintre producătorii chinezi de rachete din sectorul privat, cu o dezvoltare rapidă în ultimii cinci ani.

Căderea unor resturi de rachete în China în urma lansărilor nu reprezintă un eveniment neobişnuit, însă se întâmplă foarte rar ca o parte a unei rachete în curs de dezvoltare să efectueze un zbor neplanificat în afara locului de testare şi să se prăbuşească, notează Reuters. Potrivit Space Pioneer, prima treaptă a Tianlong-3 s-a activat în mod normal, în timpul unui test la cald, însă ulterior s-a desprins de platforma de testare, din cauza unei defecţiuni structurale, şi a aterizat într-o zonă colinară, la 1,5 kilometri distanţă. Tianlong-3 este comparabilă cu Falcon 9 de la SpaceX, potrivit Space Pioneer.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677