REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

O rachetă ucraineană a lovit un bloc de locuințe în Rusia

O rachetă ucraineană a lovit un bloc de locuințe în Rusia

Georgiana BOGLEA 14 mai 2024 | 00:00 915

Cel puÅ£in È™apte  persoane au fost ucise după ce un bloc de apartamente cu mai multe etaje s-a prăbuÅŸit parÅ£ial din cauza unei lovituri cu rachete ucrainene în oraÅŸul rus Belgorod, în apropiere de graniÅ£a cu Ucraina, relatează Reuters, citând presa rusă.

O racheta ucraineana a lovit un bloc de locuinte in Rusia

Cel puÅ£in ÅŸapte persoane au fost ucise ÅŸi 15 rănite după ce o întreagă coloană a unui bloc de apartamente cu mai multe etaje s-a prăbuÅŸit în urma unui atac cu rachete ucrainene în oraÅŸul rus Belgorod, în apropiere de graniÅ£a cu Ucraina, potrivit canalului rusesc de Telegram Mash.

Nu a fost imediat clar ce arme au fost folosite în atac - sau dacă acestea au fost furnizate de Occident.

Un martor a declarat că la faţa locului se află multe ambulanţe şi maşini de pompieri.

"O întreagă coloană a unui bloc de 10 etaje s-a prăbuÅŸit", a declarat martorul pentru Reuters sub rezerva anonimatului. "Văd mai multe victime. Pompierii caută printre dărâmături", a relatat martorul.

"OraÅŸul Belgorod ÅŸi regiunea Belgorod au fost supuse unui bombardament masiv din partea forÅ£elor armate ale Ucrainei", a declarat Gladkov. "Ca urmare a unei lovituri directe cu un obuz într-o clădire de apartamente, întregul corp, de la etajul zece până la primul etaj s-a prăbuÅŸit", afirmă guvernatorul.

Reuters precizează că nu a reuşit să verifice imediat relatările.

Duminică, Ministerul rus al Apărării a declarat că forÅ£ele sale de apărare aeriană au distrus două rachete balistice convenÅ£ionale din epoca sovietică lansate în timpul nopÅ£ii de forÅ£ele ucrainene deasupra regiunii Belgorod.

ForÅ£ele ruseÅŸti, pe de altă parte, au deschis la începutul acestei luni un nou front în regiunea ucraineană nord-estică Harkov, care se învecinează cu regiunea rusă Belgorod. Aceasta din urmă a fost atacată în mod repetat de Ucraina cu drone, artilerie ÅŸi interpuÅŸi.

Liderul rus Vladimir Putin a sugerat în martie că Moscova ar putea încerca să stabilească o zonă tampon în interiorul teritoriului ucrainean, din cauza atacurilor asupra Belgorodului, conform stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ucraineni criminali, mUE Ucraina
2
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016