REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Dum., 6 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6874
19.4° Constanța Duminică, 6 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6874
 

O șoferiță inconștientă conduce și tastează telefonul, fără să fie atentă la trafic. Video

O șoferiță inconștientă conduce și tastează telefonul, fără să fie atentă la trafic. Video

Adela Cristina CARCEA 6 octombrie 2024 | 00:00 453

Nu trebuie să fii șofer ca să știi că nu ai voie să utilizezi telefonul la volan, în trafic. În multe țări, inclusiv în România, vorbitul la telefon în timp ce conduci este interzis prin lege. Prin urmare, nu numai că te expui anumitor riscuri, dar poți fi și amendat și riști să rămâi chiar fără permis pentru acest lucru. Aspecte necunoscute, probabil, de șoferița din imagini...care tasta de zor telefonul cu ambele mâini, în timp ce își mai amintea, o dată la câteva secunde, că trebuie să țină și mâinile pe volan și să fie atentă la trafic.

O soferita inconstienta conduce si tasteaza telefonul, fara sa fie atenta la trafic. Video șoferița utilizând telefonul la volan

Șoferița, surprinsă de cameră

O simplă clipă de neatenție te poate costa toată viața, mai ales atunci când vremea este nefavorabilă. Pentru o tânără șoferiță din Constanța, prevenția a lipsit cu desăvârșire, fiind preocupată de telefonul mobil și de mesajele pe care le scria, decât ce se întâmplă în trafic. Sperăm că. între timp, nu s-a petrecut niciun incident nefericit și că sesiunea de mesaje a șoferiței s-a încheiat cu bine!

O soferita inconstienta conduce si tasteaza telefonul, fara sa fie atenta la trafic. Video șoferița utilizând telefonul la volan

Orice șofer care conduce și trimite mesaje în același timp acționează cu o iresponsabilitate gravă, punând în pericol nu doar propria viață, ci și pe a celorlalți participanți la trafic. Trimiterea de mesaje sau folosirea telefonului mobil în timpul conducerii distrage atenția de la drum, reducând drastic timpul de reacție la evenimente neprevăzute, cum ar fi frânările bruște sau schimbările de direcție ale altor vehicule.
În câteva secunde de neatenție, se pot produce accidente grave. Studiile arată că, atunci când o persoană își verifică telefonul, privirea ei este îndreptată în altă parte pentru o medie de 5 secunde.

Video

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bagati sula pe gat la prosta asta si luati permisu
2
0

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710