REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.9° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
19.9° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

O tânără de 18 ani s-a sinucis, după ce ar fi fost terorizată și bătută crunt de către iubitul polițist

O tânără de 18 ani s-a sinucis, după ce ar fi fost terorizată și bătută crunt de către iubitul polițist

A.F. 14 august 2024 | 20:10 1426

Oficialii Poliţiei judeţene Suceava anunţă, miercuri, că la nivelul Inspectoratului Judeţean se fac verificări interne, după ce, Ioana Pavăl, o tânără de doar 18 ani a fost găsită moartă în casă, existând date că s-ar fi sinucis, iar în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora fata avusese o relaţie cu un poliţist.

O tanara de 18 ani s-a sinucis, dupa ce ar fi fost terorizata si batuta crunt de catre iubitul politist

Localnicii din Broşteni, unde fata locuia, au deschis o petiţie în care cer o anchetă corectă, susţinând că fata se plânsese prietenilor că poliţistul o bătea. De asemenea, cei care au cunoscut-o sunt nemulţumiţi că, în urma morţii, telefonul tinerei a ajuns tocmai la cel care ar fi fost agresorul ei. Şeful Poliţiei Oraşului Broşteni a fost eliberat din funcţia de conducere, urmând să îşi desfăşoare activitatea pe o funcţie de execuţie din cadrul unei secţii rurale de poliţie, anunţă IPJ Suceava.

„Începând cu data de astăzi, 14.08.2024, şeful Poliţiei Oraşului Broşteni a fost eliberat din funcţia de conducere, urmând să îşi desfăşoare activitatea pe o funcţie de execuţie, din cadrul unei secţii rurale de poliţie, arondată Poliţiei Municipiului Suceava”, a transmis, IPJ Suceava.

Conform sursei citate, măsura a fost dispusă în virtutea respectării principiilor deontologiei profesionale şi pentru asigurarea cadrului legal optim, în vederea desfăşurării cercetărilor în dosarul penal vizând o faptă de ucidere din culpă.

”Poliţia Română este un garant al respectării legii, dar şi al normelor deontologice, astfel de măsuri dispuse având rolul de a întări încrederea populaţiei în instituţie şi de a înlătura orice dubii privind abordarea profesionistă, imparţială şi obiectivă a tuturor problematicilor din sfera de competenţă”, a adăugat Poliţia.

Polițiștii și procurorii anchetează cazul

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale - IPJ Suceava desfăşoară activităţi de cercetare penală, sub coordonarea procurorului de caz, într-un dosar penal, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea circumstanţelor decesului unei tinere, de 18 ani, din oraşul Broşteni, jud. Suceava. În seara de 12.08.2024, în jurul orei 22:00 o tânără a fost identificată decedată, în apartamentul în care locuia, pe raza oraşului Broşteni, prezentând urmele unui act suicidal. În cauză a fost efectuată şi necropsia cadavrului, fără a fi evidenţiate urme ale vreunei infracţiuni intenţionate”, informează, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Aceştia precizează că la nivel intern se fac verificări, după ce în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora fata avea o relaţie cu un poliţist cu 17 ani mai în vârstă decât ea şi că acesta obişnuia să o lovească.

„De asemenea, având în vedere apariţia în spaţiul public a unor date, privind o presupusă relaţie anterioară cu un lucrător din cadrul IPJ Suceava, conducerea unităţii a dispus în regim de urgenţă şi verificări, prin Biroul Control Intern, pentru stabilirea existenţei unor eventuale abateri de la Codul Deontologic al poliţistului sau alte aspecte de interes în cauză”, notează sursa citată.

Tânăra de 18 ani, provenită din sistemul social de protecţie, şi-a sunat sora, anunţând un gest sinucigaş, iar la momentul în care sora a ajuns în casa unde fata locuia, a găsit-o spânzurată, scrie Monitorul de Suceava.

Tânăra ar fi avut o relaţie cu un poliţist, şef de post, în vârstă de 35 de ani, care ar fi fost violent cu ea.

Localnicii din Broşteni au deschis online şi o petiţie, prin care cer instrumentarea corectă a cazului. În petiţie se arată că fata ar fi povestit cuiva că poliţistul o bătea: „Ieri a turbat, după ce m-a caftit s-a dus la lucru", se arată în petiţie.

„Avem mai multe informaţii cum că toată tragedia din noaptea de 12.08 care a avut-o drept victimă pe Ioana Pavăl a fost muşamalizată. 1. Ioana a sunat la 112 înainte să facă gestul necugetat, iar la faţa locului s-a prezentat sora ei însoţită de comisarul care i-a făcut viaţa un calvar. De ce el? Având în vedere altercaţiile şi despărţirea celor doi, cu siguranţă Ioana ar fi sunat la secţie ci nu pe el. 2. Telefonul Ioanei a fost luat la secţia din Brosteni, acolo unde lucrează comisarul. 3. Nu s-a solicitat criminalistica, lucru care este inacceptabil, sinuciderea poate fi mascată, mai ales că este implicat un om cu «grade»", se arată în petiţia semnată de peste 1700 de persoane, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ar fi avut, da' n-a mai putut
0
0
Iubitul politist, un pedofi l ne mernic!
8
1
sanse mari nici sa nu fie acuzat peste 90% din infractiuni sau potentiale infractiuni se musamalizeaza din fasa nici nu ajung in instante
8
0
ia doi ani cu suspendare. Mmmwie justitia !
9
2

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516