REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

O tânără s-a spânzurat la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, la o săptămână după ce a fost internată

O tânără s-a spânzurat la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, la o săptămână după ce a fost internată

Virgil STOIAN 28 mai 2024 | 14:01 619

O tânără în vârstă de 30 de ani, internată la Spitalul de Psihiatrie Sibiu, s-a spânzurat. Informațiile au fost confirmate și de reprezentanții spitalului în urma unei solicitări transmise de Turnul Sfatului. Fata a fost resuscitată și a răspuns manevrelor. Din păcate, a decedat apoi la Spitalul Județean. Tânăra a amenințat de mai multe ori că se sinucide, acesta fiind și motivul pentru care a mai avut internări la Psihiatrie, potrivit Turnul Sfatului. Ultima dată a fost adusă de poliție și SMURD după ce a consumat alcool și a fost internată împotriva voinței ei.

O tanara s-a spanzurat la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, la o saptamana dupa ce a fost internata

Tânăra de 30 de ani a fost adusă de poliție la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu în cursul zilei de joi, 16 mai, ea fiind cunoscută cu antecedente psihiatrice, potrivit reprezentanților unității medicale. A rămas internată fără acordul ei, dar cu consimțimântul judecătorilor.

„A fost adusă în regim de urgență de Poliție și SMURD de la domiciliu, pentru consult de specialitate în cadrul Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu având în vedere starea agitată a pacientei pe fondul consumului de alcool. A fost reținută cu forme de internare nevoluntară pe Secția Psihiatrie II, Judecătoria Sibiu confirmând solicitarea de internare nevoluntară”, transmit reprezentanții Spitalului de Psihiatrie.

Aceștia precizează că a urmat un tratament intraspitalicesc, prescris de către personalul medical de specialitate, evoluția ei fiind staționară.

La aproximativ o săptămână după ce a fost internată, mai exact miercuri, 22 mai, personalul spitalului a găsit-o în stare de inconștiență, după ce a încercat să se spânzure.

„În data de 22 mai, la ora 16.33 pacienta a fost găsită într-o stare de inconstiență fãră răspuns la stimulii verbali și nervoși. Personalul din cadrul secției i-a acordat ingrijirile necesare până la sosirea echipajului de ambulanță, solicitat prin numărul de intervenții 112. După sosirea echipajului de ambulanță, în urma manevrelor de resuscitare. Pacienta a început să prezinte puls și a fost preluată de aceștia în vederea transportării acesteia la spitalul clinic județean Sibiu, unde a fost internată pe secția ATI”, mai spun reprezentranții spitalului.

A ales să-și ia viața în baie, acolo unde, cei de la spital spun că nu putea fi supravegheată.

Din păcate, însă, fata nu a supraviețuit și a murit în aceeași zi, la Spitalul Județean.

„Pacienta în vârstă de 30 de ani a fost adusă la Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu în data de 22 mai, în jurul orei 18, având encefalopatie hipoxică și stop cardio-respirator. Din păcate, a decedat după scurt timp”, transmite, la solicitarea Turnul Sfatului, Cristina Bălău, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

În același timp, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„La nivelul Poliției Municipiului Sibiu, s-au declanșat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite toate circumstanțele în care a survenit decesul tinerei”, spune și Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

A amenințat de mai multe ori că se sinucide

Potrivit informațiilor Turnul Sfatului, în momentul în care tânăra a ajuns la Spitalul de Psihiatrie era într-o stare de confuzie, nu avea noțiunea timpului și a fost internată pentru că a amenințat prin intermediul WhatsApp-ului că se sinucide. Din acest motiv a mai fost internată de trei ori în trecut, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510