REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
19.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

O ucraineancă face mâncare tradițională la Constanța și le mulțumește românilor!

O ucraineancă face mâncare tradițională la Constanța și le mulțumește românilor!

Replica API 21 martie 2022 | 00:57 4764

O mămică din Ucraina, refugiată în Constanța s-a hotărât să inițieze o mică afacere pentru a se putea întreține. Femeia face mâncare tradițională ucraineană și o vinde. Aceasta a declarat pentru reporterii Replica de Constanța, cum a ajuns ea în România și ce sacrificii a trebuit să facă pentru a-și proteja copilul.

O femeie din Ucraina refugiată în România a găsit o modalitate prin care să facă bani pentru a se întreține. Femeia a venit în țară împreună cu fiica și cu cea mai bună prietenă a ei.

Acestea fac mâncare tradițională ucraineană și o vând pentru a-și asigura un venit. În urmă cu câteva zile, un constănțean s-a oferit să le ajute, lăsându-le să gătească într-o bucătărie profesională a unui restaurant ce nu mai funcționează.

Lena a fost nevoită să-și lase casa, soțul, fiul și mama în vârstă în Ucraina. Femeia a povestit pentru reporterii Replica de Constanța cum a ajuns în România și ce sacrificii a trebuit să facă pentru a-și proteja copilul.

Faptul că Lena este o luptătoare și că nu vrea să stea degeaba a atras atenția multor persoane. Femeia este apreciată la tot pasul pentru forța pe care o are.

Femeia a fost surprinsă de ajutorul pe care l-a primit din partea românilor și le mulțumește pentru ceea ce fac.

Am venit aici acum două săptămâni cu fiica mea și cea mai bună prietenă a ei. Mama ei nu poate părăsi țara. În primul rând, vreau să le mulțumesc foarte mult românilor obișnuiți pentru marele ajutor pe care îl oferă femeilor și copiilor ucraineni. Este pur și simplu de neînțeles cât de simpatici, amabili sunt oamenii și cât de mult îi ajută pe ucraineni. Acum este o situație foarte dificilă în Ucraina și multe femei au fost nevoite să-și ia copiii, animalele și să părăsească țara. Pentru că în fiecare zi, non-stop, se aud explozii și împușcături. Mai ales în Mariupol, Nikolaev, Kiev. Acest lucru este foarte greu pentru copii, ei devin nervoși și întreabă tot timpul: Mamă, ar trebui să mergem din nou la adăpostul anti-bombă.”

În timp ce Lena povestea despre cum a ajuns ea în România și prin ce stări a trecut, ochii acesteia s-au umplut de lacrimi și a încercat cu greu să-și ascundă emoțiile.

Soțul meu m-a convins să plec pentru câteva zile. Chiar nu mi-am dorit asta, pentru că îmi las soțul și fiul acasă, el are deja 19 ani, mama, ea are deja 70 de ani. Dar înțeleg că trebuie să-mi duc fiica într-un loc sigur. Am luat câinele și am condus două zile prin Moldova. Primele două zile am locuit într-un hotel, apoi ne-au ajutat cu un apartament. De asemenea, prietenele fetei mele din Ucraina au venit aici.”

Lena a explicat reporterilor Replica ce face ea mai exact în România și a invitat celelalte mămici ucrainene refugiate în Constanța să i se alăture micii ei afaceri.

La început am fost sub stres. Nu am înțeles ce să facem. Pentru că este imposibil să stai într-un apartament fără muncă. Ne-am gândit că nu știm limba, suntem într-o țară străină și este puțin probabil să găsim un loc de muncă în specialitatea noastră. Așa că ne-am gândit, ce putem face cu mâinile noastre? Vareniki este un fel de mâncare național ucrainean. Este foarte gustoasă și aproape orice ucrainean o poate face. De aceea, am încercat să ne facem o pagină de Facebook, să ne plasăm acolo sortimentul și să facem găluști. Vareniki făcute manual. Întregul proces se face în întregime manual. De la frământarea aluatului până la sculptarea majorității găluștilor. Există multe tipuri diferite pentru fiecare gust. Și ne așteptam ca acest fel de mâncare să fie plăcut. Am primit multe comenzi. Nici măcar nu avem timp, iar oamenii trebuie să aștepte aproximativ o săptămână pentru comandă. Dar am invitat și alte femei ucrainene să ne ajute. Sper să grăbesc procesul și să îi pun pe toți în ordine”, a declarat mămica ucraineană pentru reporterii Replica de Constanța.

Lena a mai povestit reporterilor Replica că, în Ucraina, aceasta avea o mică afacere prin care vindea produse cosmetice thailandeze. Femeia a declarat că iubește cultura thailandeză, iar Thailanda este locul ei preferat.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu bmw sau jaguar au venit si astea?
1
1
Sunt angajate pt.restaurant,lasati vrajeala
2
0
un nr de telefon sau link sa comandam mancarea
2
1
Cautati pe facebook Varenyk
0
1
faceti trecere de pietoni pe iorga in drept cu DSP
1
0
De ce nu dati un nr de telefon sau link sa comandam mancarea?
0
2
Sunt pline magazinele Au venit la shopping
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768