REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
18.4° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

O ursoaică cu trei pui s-a repezit la turiștii care îi făceau poze, pe Transfăgărășan

O ursoaică cu trei pui s-a repezit la turiștii care îi făceau poze, pe Transfăgărășan

A.F. 17 august 2024 | 09:17 890

O ursoaică cu trei pui s-a repezit la niște turiști străini care au vrut să îi facă poze și i-au dat de mâncare. Incidentul s-a întâmplat pe Transfăgărășan, la coborârea spre Cârțișoara.

O ursoaica cu trei pui s-a repezit la turistii care ii faceau poze, pe Transfagarasan

Din fericire, turiștii au reușit să scape fără a fi răniți, fugind spre mașinile lor.

Din ce în ce mai mulți urși ies din păduri.  Animalele au devenit o atracție turistică periculoasă. „Safari pe Transfăgărășan cu urși” - așa sună noile anunțuri ale agențiilor de turism, care au speculat dorința oamenilor de a vedea de aproape animalele sălbatice, scrie digi24.ro.

Animalele au devenit o atracție turistică periculoasă

Urșii de pe Transfăgărășan au devenit o atracție turistică neașteptată, ceea ce determină tot mai mulți șoferi să oprească pentru a face poze și a interacționa cu animalele sălbatice. Aceste opriri spontane nu doar că pun în pericol siguranța oamenilor, dar și blochează frecvent traficul pe una dintre cele mai populare șosele montane din România.

Curiozitatea turiștilor și hrănirea urșilor contribuie la creșterea frecvenței incidentelor, deoarece animalele își pierd frica naturală de oameni și devin mai agresive în căutarea hranei.

Se cunoaște faptul că pe Transfăgărășan este plin de urși iar autoritățile au tras numeroase semnale de alarmă rugându-i pe turiști să nu-i mai hrănească, să nu-i mai fotografieze, să nu se apropie de ei deoarece este extrem de periculos.

Reamintim că, luna trecută, o tânără de 19 ani și-a pierdut viața pe munte, mai exact pe traseul Jepii Mici, după ce a fost atacată de urs.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E buna si selectia naturala la ceva, triaza din p****i.
4
0
Nu se învață lumea asta deloc minte. Sunt animale sălbatice. Cat ne ar plăcea sa vedem aceste exemplare, pt.ca întrevăd sunt frumoși, dar periculoși și imprevizibili. Sa nu ii mai hrănească și poze dacă doresc sa le facă din Mașină. Zic și eu,ca nu este bine. Fiecare candeste,cum doreste.
5
0
Cel mai primitiv popor din Europa
8
1
era si vc printre turisti?
5
4

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516