REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

O victimă a medicului de la Polizu acuză că a trăit cu un făt mort în uter

O victimă a medicului de la Polizu acuză că a trăit cu un făt mort în uter

A.F. 12 octombrie 2022 | 00:00 279

O a patra persoană se consideră victimă a doctorului de la Maternitatea Polizu, a anunÈ›at luni avocatul Adrian Cuculis. Medicul este acuzat că ar fi scanat în mod greÈ™it sarcina.

Florian Robe

Potrivit avocatului Cuculis, este vorba de o a patra persoană care se consideră victimă a medicului.

„În luna a 7– a de concepÈ›ie nu le-ar fi spus părinÈ›ilor nimic, iar acest lucru ar fi dus la decesul fătului, iar cu o constatare făcută după mai multe zile, femeia trăia cu un făt mort în pântec, È™tiind de fapt că este viu. DeÈ™i familia ar fi cerut cadavrul în mod expres, medicul ar fi refuzat absolut să le dea copilul È™i ar fi refuzat È™i să elibereze certificat constatator al decesului”, a transmis luni avocatul, scrie Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

Conform acestuia, persoana locuieÈ™te acum în Germania. „DeclaraÈ›iile acestor persoane vor fi folosite în dosarul de fond în circumstanÈ›iere negativă”, arată avocatul.

Parchetul de pe lângă Tribunalul BucureÈ™ti a început urmărirea penală față de un medic de la Maternitatea Polizu.

„În urma unei plângeri penale formulate în anul 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul BucureÈ™ti au dispus începerea urmăririi penale È™i ulterior efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un medic de specialitate obstretică-ginecologie din cadrul Maternității Polizu pentru tentativă de omor calificat”, informa într-un comunicat remis săptămâna trecută Mediafax Parchetul de pe lângă Tribunalul BucureÈ™ti.

În ordonanÈ›a de urmărire penale procurorii au reÈ›inut existenÈ›a unei bănuieli rezonabile că, pe 24 aprilie 2019, o femeie a născut „o fetiță viabilă” la Maternitatea Polizu, sub supravegherea medicului.

Medicul a declarat naÈ™terea ca fiind „un avort spontan al unui produs de concepÈ›ie de sex feminin fără semne de viabilitate”.

Avocatul Adrian Cuculiș declara că medicul este acuzat de tentativă la omor calificat prin cruzimi.

„Pe scurt, lăsa copiii prematuri să moară sau chiar îi omora el pentru a nu mai ocupa un loc în incubator”, spunea avocatul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510