REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mar., 27 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6834
24.4° Constanța Marți, 27 August 2024 Anul XX Nr. 6834
 

O videochatistă a „uitat“ să declare la fisc o sumă incredibilă. Cum a fost prinsă

O videochatistă a „uitat“ să declare la fisc o sumă incredibilă. Cum a fost prinsă

A.F. 27 august 2024 | 17:28 1574

O tânără din Iași, care a lucrat în industria videochatului, a fost prinsă de Direcția Regională Antifraudă cu venituri nedeclarate de aproximativ 1,5 milioane de lei (echivalentul a 300.000 de euro).

O videochatista a „uitat“ sa declare la fisc o suma incredibila. Cum a fost prinsa

În urma controlului fiscal, autoritățile au stabilit că aceasta trebuie să plătească taxe și impozite în valoare de 50.000 de euro. Nemulțumită de decizia Fiscului, tânăra a contestat în instanță raportul de inspecție fiscală și decizia de impunere, susținând că banii primiți erau donații din partea unor prieteni din străinătate, nu venituri din activități comerciale, conform 7Iasi.ro.

Venituri nedeclarate de 1,5 milioane de lei

Diana D., fosta videochatistă, a fost verificată de Direcția Antifraudă pentru perioada aprilie 2017 – decembrie 2020. Potrivit organelor fiscale, tânăra a obținut în acest interval venituri de 1.495.763 de lei, fără a le declara pentru impozitare. Sumele au fost transferate de patru bărbați din Olanda, Anglia și Statele Unite, prin conturi bancare personale sau platforme online precum PayPal și Transferwise. Direcția Antifraudă a impus un impozit de 16% asupra acestor venituri, stabilind o datorie totală de 239.322 de lei (aproximativ 50.000 de euro).

Apărarea tinerei: „Ajutor financiar, nu venituri din videochat”

În apărarea sa, Diana D. a susținut că sumele primite erau donații din partea unor prieteni apropiați, și nu reprezintă venituri obținute din activități comerciale. Tânăra a argumentat că acești bani au fost primiți cu scopul de a o sprijini în momente dificile, cum ar fi plata chiriei, taxele la facultate, intervenții medicale și excursii. De asemenea, aceasta a recunoscut că a folosit o mare parte din bani pentru a-și susține dependența de jocurile de noroc, un aspect confirmat și de extrasele bancare prezentate în instanță.

Avocatul tinerei a subliniat că banii primiți se încadrează în categoria „darurilor manuale” conform Codului Civil și nu ar trebui să fie supuși impozitării. Acesta a argumentat că fiecare sumă primită nu a depășit valoarea de 25.000 de lei și, prin urmare, nu era necesar un act notarial pentru validarea donațiilor.

Tribunalul Iași: „Obligația de a plăti impozitul este justificată”

Judecătorii de la Tribunalul Iași nu au acceptat argumentele tinerei și au respins cererea acesteia de anulare a deciziei Fiscului. Instanța a considerat că sumele primite nu pot fi catalogate drept „daruri manuale” deoarece au depășit pragul de 25.000 de lei și ar fi necesitat un act notarial care să confirme natura plăților. Prin urmare, veniturile identificate de Direcția Antifraudă trebuiau supuse impozitării, iar tânăra este obligată să achite suma stabilită de autorități.

Decizia Tribunalului Iași a fost contestată, iar cazul urmează să fie judecat de Curtea de Apel, care va decide definitiv dacă tânăra trebuie să plătească cei 50.000 de euro imputați de Fisc. Până atunci, Diana D. continuă să susțină că banii primiți erau donații și nu venituri comerciale, sperând într-o decizie favorabilă în instanță, citează realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat de corect e statul când vine vorba de colectat bani dar când vine vorba de construit școli , spitale spune ca o să facă studii de fezabilitate și să caute soluții Idiotii
1
0
Astea care fac videochat, nu-și arată numai nurii și gata, se pârlesc la greu de câte ori au ocazia, pe bani buni ! Să plătească taxe și impozite dacă asta e munca ei, să lase vrăjeala cu cadouri, ajutor etc !
1
1
Este plina Romania de V***********E si altzi care cashtiga bani din postarile pe tic tok sau alte platforme sau anumite firme de taxi si ANAFul se face ca nu shtie nimic cu toate ca bani ashtia trec prin banci deci sunt la vedere,poate videochatista asta nu facea atata taraboi pentru 50.000 de euro din 1.500.00 cat apare ca a cashtigat,dar o fi dat shpaga vreunui inspector ANAF asta asigurando ca nu va avea treaba cu legea fiscal-economica din Romania,caci shpaga la organele de control si la oameni din instituziile care au ca atributzii recuperarea banilor de la datornici la statul Roman este mare in Romania pentru ca ashtia daca nu ishi fac treaba nu risca aproape nimic,ori unde nu sunt pedepse furtul din banul tzari este mare.
4
0
PENTRU..ALT DAN... PANARAMELE NU-SI ETALEAZA...K...URUL..ELE ARATA LA p****i...K....IZDOARCA...SA LA PUPATI IN KIZDOARCA PE ACESTE JIGODII ORDINARE...
3
0
Laura de la tchibo constanta are al doilea copil facut cu un coleg de munca
0
1
ce concluzie trag frate dupa stirea asta, mortii ei de viata, eu spal masini ca sa traiesc si alta arata curu si hopa a sarit banu, viata nu e corecta
4
0
Am facultate si lucrez ca curier, nu imi e rusine si castig o paine din asta dar cateodata invidiez femeile pentru usurinta cu care castigati bani, este atat de simplu pentru voi
4
0
Nu ne mai condamnati atat, muncim ca voi pt bani, singura diferenta eu ca noi ne aratam corpul pt sume foarte mari de bani. Alternativa era sa invatam, sa terminam o facultate si sa ajungem vanzatoare prin malluri pe minim pe economie. Voi, in locul nostru ce ati fi alea?!?
4
1
ACUM INTELEG DE UNDE AU ACESTE PUTORI ORDINARE, BANI SI MASINI DE ULTIMA GENERATIE...MUNCESTI O VIATA DE OM, CINSTIT, PLATESTI DARILE CATRE STAT..SI NU REUSESTI SA PLECI IN CONCEDIU, SAU SA TE BUCURI PENTRU MUNCA TA..DECI TRAG CONCLUZIA, CA DNA...K ...IZDA ADUCE PROFIT... PANARAMELOR..
4
0
sa facem putina reclama la anaf ca nu mai au politicienii din ce fura si restul de lingai de pe langa ei. ziaristilor aveti grija pe unde traversati ca nu se stie.
6
0
ERUDATI ACESTE TAXE.
0
4
Face chat la tv, nu are facultate și da mwe la pensionari
7
1
Ce bine e sa fii cuurva in ziua de azi, o las dracului de meserie de profesoara
12
1
Ce naiba sa mai zic, citesc stiri din astea si imi dau seama ca am invatat ca p*****a (facultate+master) ca sa ajung sa castig 4000 lei/luna si altele isi arata p^zda si scot 300.000 de euro...ma pish pe ea de scoala
13
1
Felicitari fetei, decat p*****a cu facultate angajat la Penny pe minim pe economie mai bine cu sute de mii de euro avere de pe Only Fans. Fetelor...lasati scoala si apucati-va de Only Fans daca NU VRETI SA traiti in mizerie si saracie!
12
2
Dar videochatistii din parlament declara cat fura sau la astia e permis
16
1

REPLICA


LOTO

6/49
40443414245
5/49
24130331438
joker
284518271520