REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Oameni fără carte, puși administratori la o firmă din Constanța și convinși să fure statul!

Oameni fără carte, puși administratori la o firmă din Constanța și convinși să fure statul!

Mirela PASCAL 18 noiembrie 2023 | 00:00 6804

Trei persoane fizice au format, la Constanța, o asociere infracțională, în scopul desfășurării unor activități comerciale, pe seama unei persoane juridice, fără ca aceste operațiunile comerciale respectiv veniturile aferente să fie evidențiate în actele contabile ale societății sau în declarațiile fiscale. Persoanele care controlau societatea s-au folosit de persoane fără pregătire școlară sau profesională, cu o situație financiară precară, pe care le-au convins în mod succesiv să preia calitatea de administrator statutar al societății. Polițiștii și procurorii au efectuat percheziții, iara cum persoanele în cauză sunt cercetate pentruevaziune fiscală.

Oameni fara carte, pusi administratori la o firma din Constanta si convinsi sa fure statul!percheziții

La data de 17.11.2023, organele de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au pus în executare un număr de 5 (cinci) mandate de percheziție domiciliară vizând imobile folosite de persoane bănuite a fi implicate în activități care se circumscriu laturii obiective a infracțiunii de evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005.

În concret, din probele administrate până la acest moment procesual a rezultat faptul că un număr de 3 (trei) persoane fizice au format o asociere infracțională, în scopul desfășurării unor activități comerciale, pe seama unei persoane juridice, fără ca aceste operațiunile comerciale respectiv veniturile aferente să fie evidențiate în actele contabile ale societății sau în declarațiile fiscale. În realizarea scopului infracțional și pentru a îngreuna aflarea adevărului în cauză, persoanele care controlau în fapt societatea s-au folosit de persoane fără pregătire școlară sau profesională, cu o situație financiară precară, pe care le-au convins în mod succesiv să preia calitatea de administrator statutar al societății.
 Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat, are în prezent valoarea de aproximativ 700.000 lei, fiind compus din T.V.A. și impozit pe profit, urmând a fi stabilit cu precizie prin intermediul mijloacelor de probă specifice cercetării infracțiunilor economico-financiare.
Precizăm că actele de urmărire penală efectuate, descrise anterior, sunt reglementate de Codul de procedură penală, nefiind apte, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca nai carte si ai parte e totusi o varianta sa traesti in tara fara prea multa bafta si noroc toata vrajeala e sa gasesti un loc
2
0
Cred creierul e Cristian Barhalescu.
0
1
Numai hotii
2
1
Detalii? Tot baietii cu masini de pe varianta sau cine mai face așa ceva?!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510