REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Oamenii de știință: Acest aliment preferat îți ucide intestinul

Oamenii de știință: Acest aliment preferat îți ucide intestinul

A.F. 27 iunie 2024 | 00:00 121

Un aliment preferat de toți este nociv pentru intestine. Mâncarea grasă, pe care o iubim cu toții atât de mult, este cea mai dăunătoare pentru intestine. În cadrul unui experiment cu rozătoare, s-a constatat că șobolanii care consumau o dietă bogată în grăsimi animale saturate (carne grasă, cârnați) aveau o diversitate mult mai redusă a bacteriilor intestinale decât un grup care consuma o dietă standard.

Oamenii de stiinta: Acest aliment preferat iti ucide intestinul

Această modificare a microbiomului duce la pătrunderea bacteriilor prin mucoasă în sânge, ceea ce poate provoca diverse boli, informează The Health Site.

Nu doar intestinele suferă din cauza excesului de grăsimi din dietă. Oamenii de știință au observat că rozătoarele din al doilea grup, care consumau cantități mari de grăsimi, aveau o anxietate mai mare. Acest lucru se datorează schimbărilor în funcțiile creierului și în producția neurotransmițătorului serotonină, care este responsabil pentru starea de spirit și emoțională.

Experții recomandă menținerea unui echilibru între proteine, carbohidrați și grăsimi în dieta dumneavoastră. Cele mai sănătoase grăsimi pot fi obținute din pește, ulei de măsline, nuci și semințe.

Evitarea excesului de grăsimi în dietă va ajuta la menținerea sănătății și bunăstării timp de mulți ani.

Cele mai utile alimente pentru intestine

Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a cel puțin 400 de grame de fructe și legume proaspete. Acestea conțin fibre dietetice speciale care ajută la îmbunătățirea motilității gastrice.

De asemenea, ele ajută la disbioză, la procesele inflamatorii și oferă o senzație de sațietate de lungă durată. În caz de exacerbare a bolilor cronice, ar trebui să evitați consumul de legume proaspete. Necesarul minim zilnic de fibre este de 20-25 grame pentru femei; 30-35 grame pentru bărbați.

Alimentele bogate în fibre pentru un intestin sănătos sunt:

  • țelină – 1,6 g/100 g produs;
  • legume cu frunze verzi – 3,8 g/100 g;
  • varză albă – 2,9 g/100 g;
  • broccoli – 3 g/100 g;
  • mere verzi – 2 g/100 g;
  • pere – 3. 8 g/100 g;
  • ciuperci uscate – 25 g/100 g;
  • fructe de pădure – 5-8 g/100 g;
  • morcovi și sfeclă – 3 g/100 g;

Fructele uscate conțin și ele multe fibre, dar trebuie să aveți grijă cu ele – consumul excesiv poate duce la diaree. Majoritatea acestor fibre alimentare se găsesc în bananele uscate, curmalele și caisele uscate.

Apa potabilă este, de asemenea, importantă pentru sănătatea intestinelor. Aceasta facilitează digestia prin diluarea alimentelor în intestine, facilitează trecerea alimentelor prin tractul gastrointestinal, normalizează aciditatea și curăță intestinele. Cantitatea recomandată este de cel puțin 30 ml la 1 kg de greutate.

Alimentele fermentate sunt, de asemenea, bune pentru intestin. Acestea includ brânză de vaci, kefir, iaurt neîndulcit, smântână, brânză, iaurt și legume murate. Acestea conțin bacterii care promovează creșterea microflorei intestinale benefice. Acestea, la rândul lor, ajută la îmbunătățirea digestiei și la întărirea sistemului imunitar, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510