REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Oamenii de știință avertizează: Cel mai timpuriu semn al bolii Parkinson apare în somn

Oamenii de știință avertizează: Cel mai timpuriu semn al bolii Parkinson apare în somn

A.F. 28 februarie 2023 | 00:00 321

Boala Parkinson este o afecțiune progresivă în care transmiterea semnalelor între creier și sistemul nervos este întreruptă. Ca urmare a acestei afecțiuni pot apărea o serie de probleme. Cu toate acestea, problemele de mișcare nu sunt singurele semne de avertizare a dezvoltării bolii Parkinson.

Oamenii de stiinta avertizeaza: Cel mai timpuriu semn al bolii Parkinson apare in somn

Primul simptom al bolii Parkinson

Nu toată lumea știe că primele semne ale bolii Parkinson pot fi legate de somn, scrie publicația WebMed, făcând referire la rezultatele unor cercetări. Se știe că boala modifică compoziția chimică a creierului uman, ceea ce poate afecta în mod direct comportamentul somnului.

Coșmaruri

În plus, unele medicamente pentru boala Parkinson pot, de asemenea, afecta somnul. Acest lucru se poate manifesta prin vise vii și coșmaruri.

Boala Parkinson este cauzată de pierderea de celule nervoase într-o zonă a creierului numită substantia nigra. Aceste celule nervoase produc dopamina chimică, care controlează mișcarea și joacă, de asemenea, un rol în sentimentele de satisfacție și dependență.

Dar, în timp ce simptomele caracteristice ale bolii Parkinson includ tremurăturile, pacienții pot avea inițial simptome nemotorii, cum ar fi tulburarea comportamentului de somn REM (mișcări rapide ale ochilor). Studiile estimează că între 15 și 85 la sută dintre pacienții cu Parkinson suferă de aceste simptome.

Alte simptome includ insomnie, narcolepsie (somnolență excesivă în timpul zilei în care pacienții se prăbușesc brusc) și coșmaruri, scrie esquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768