REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Oamenii de ştiinţă chinezi au descoperit o nouă metodă de tratare a unei forme extrem de agresive de cancer de sân

Oamenii de ştiinţă chinezi au descoperit o nouă metodă de tratare a unei forme extrem de agresive de cancer de sân

A.F. 6 ianuarie 2024 | 00:00 201

Oamenii de ştiinţă chinezi au dezvoltat o nouă strategie pentru tratarea unei forme extrem de agresive de cancer de sân prin aducerea tumorilor rezistente la tratament la o stare mai uşor de tratat, transmite joi agenţia Xinhua. Studiul, publicat joi în jurnalul Science Translational Medicine, a prezentat această nouă abordare, care poate fi integrată în regimurile existente de tratament în vederea îmbunătăţirii rezultatelor în cazul pacientelor cu cancer mamar triplu negativ mortal.

Oamenii de stiinta chinezi au descoperit o noua metoda de tratare a unei forme extrem de agresive de cancer de san

Cercetătorii de la Universitatea Fudan au analizat metabolismul tumorilor prin probe prelevate de la 401 paciente cu scoruri diferite ale deficitului de recombinare omoloagă. Aceste scoruri reflectă răspunsul unei tumori la medicamentele care influenţează ADN-ul, pacientele cu un scor mic al acestui deficit având tendinţa de a nu răspunde la tratament.

Oamenii de ştiinţă au identificat o moleculă numită GDP-M care împiedică repararea ADN-ului celulelor tumorale şi creşte scorurile acestui deficit, în primul rând prin stimularea degradării unei proteine asociate cancerului.

În cazul unui model şoarece, suplimentele din această moleculă au determinat tumorile mamare să răspundă mai bine la medicamentele aprobate care afectează ADN-ul, cum ar fi Cisplatina, şi au crescut imunitatea antitumorală, potrivit studiului.

De asemenea, s-a demonstrat în laborator că GDP-M este capabilă să stimuleze o clasă de agenţi vizaţi pentru tratamentul cancerului de sân numiţi inhibitori PARP.

Noua descoperire conduce către o strategie clinică ce combină GDP-M cu alte terapii direcţionate pentru repararea ADN-ului, au precizat cercetătorii, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016