REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
22.4° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă: dependența de social media se tratează cu terapie

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă: dependența de social media se tratează cu terapie

A.F. 16 august 2023 | 00:00 174

Terapia cognitiv-comportamentală poate fi vitală în reducerea depresiei, anxietății și stresului cauzate de rețelele sociale, sugerează un studiu.

Oamenii de stiinta trag un semnal de alarma: dependenta de social media se trateaza cu terapie

Aproximativ 10% dintre americani, echivalentul a 33,19 milioane de oameni, sunt dependenți de rețelele sociale, potrivit unui studiu al Universității de Stat din California.

Rețelele sociale de pe Instagram sunt deosebit de dăunătoare pentru tineri, deoarece duce la dismorfie – o tulburare de sănătate mintală concentrată pe aspectul perceput defectuos, afirmă Clinica Mayo.

Dependența de social media se tratează cu terapie

O metaanaliză realizată de cercetători britanici de la University College London a analizat 23 de studii anterioare între 2004 și 2022, care analizează potențialele intervenții la utilizarea problematică a rețelelor sociale.

Cercetarea, publicată în Journal of Medical Internet Research, a constatat că solicitarea de terapie ar putea îmbunătăți bunăstarea mentală a unei persoane este de 83% din cazuri. Acest lucru este comparat cu 20% din cazuri când utilizarea rețelelor sociale este limitată și 25% când este inexistentă.

Intervențiile de terapie au fost cele mai de impact, ajutând bunăstarea mentală cu 83%.

Dr. Ruth Plackett, autorul principal al studiului, a spus că problemele de sănătate mintală sunt în creștere, la fel și utilizarea rețelelor sociale, dar terapia poate ajuta la îmbunătățirea sănătății mintale.

14,8% dintre decesele de pe glob sunt cauzate de probleme de sănătate mintală

„Profesioniștii din domeniul sănătății și din îngrijire ar trebui să fie conștienți de faptul că reducerea timpului petrecut pe rețelele de socializare este puțin probabil să beneficieze de bunăstarea mentală în sine”, a spus dr. Paclkett.

„În schimb, adoptarea unei abordări bazate mai mult pe terapie și reflectarea asupra modului și de ce interacționăm cu rețelele sociale și gestionarea acestor comportamente ar putea ajuta la îmbunătățirea sănătății mintale”.

Problemele de sănătate mintală pot duce la deces, depresia fiind unul dintre factorii principali care contribuie la dizabilitate, potrivit unei statistici a Organizației Mondiale a Sănătății.

Aproximativ 14,8% dintre decesele de pe glob sunt cauzate de probleme de sănătate mintală, a constatat un studiu al Institutului Național de Sănătate, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513