REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
20.4° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

Oana Damian va JUDECA dosarul în care se cere ANULAREA scheletului din Portul TOMIS

Oana Damian va JUDECA dosarul în care se cere ANULAREA scheletului din Portul TOMIS

Replica API 4 noiembrie 2021 | 22:18 4886

Portul Tomis este umbrit de un mastodont ce se voia a fi cel mai luxos hotel de pe litoral, denumit Hilton. În anul 2002 au început lucrările, iar în 2005 trebuiau finalizate. Însă, nu s-a întâmplat asta, scheletul de clădire fiind abandonat în portul turistic Tomis. În urmă cu câțiva ani a fost vândut, ajungând în proprietatea Astera Consulting, iar în prezent se încearcă anularea tuturor documentelor care au stat la baza ridicării construcției. Vorbim de HCLM nr. 456/21.11.2001 și 416/hotărârilor de consiliu menționate mai sus. Speța pare departe de a se încheia, deși se află în atenția magistraților de trei ani de zile. Mai nou, judecătorul Oana Damian a formulat cerere de abținere de la judecarea cauzei, care i-a fost respinsă, așa că va continua să judece speța.

Din anul 2018, Asociaţia Liga pentru Drepturile Constăţenilor și Asociația Constanța Altfel și-au unit forțele și au mers în instanță cu scheletul din Piața Ovidiu, solicitând anularea tuturor actelor administrative care au stat la baza ridicării mastodontului. În decursul celor trei ani, s-au scurs termene peste termene, însă procesul este departe de a se fi încheia. Pe 1 noiembrie, judecătorul Oana Damian a formulat cerere de abținere de la judecarea cauzei. La aceeași dată, în Camera de Consiliu, președintele instanței i-a respins cererea de abținere, decizia neavând cale de atac. Așa că, Oana Damian va continua să judece speța. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 15 noiembrie.

Investiția așa zisului hotel din Portul Tomis a fost începută, inițial, pe terenul vândut de Primăria Constanța de SC Satu&Fase, unde acționariatul s-a schimbat succesiv până când a ajuns sub controlul lui Sorin Strutinsky. Acesta era unic asociat al Perceptual Intertrade Cipru, firmă care controlează Astera Consulting SRL, astăzi proprietara imobilului.

Făgădău, trimis în judecată, în legătură cu TERENUL din PORTUL TOMIS

Fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, a fost trimis în judecată, de DNA Constanța, la finele anului 2020. Este vorba despre trei terenuri vândute ilegal, la prețuri derizorii, și fără licitație publică, pe vremea când era viceprimar cu atribuții de primar, către firma controlată de Sorin Strutinsky și Nicușor Constantinescu, respectiv Astera Consulting . E acuzat că, la data de 16.01.2015, în calitate de viceprimar cu atribuții de primar al Constanței, a vândut, fără licitație publică și la un preț mult sub valoarea reală, către Astera Consulting trei suprafețe de teren aparținând domeniului privat al municipiului, printre care și terenul pe care s-a construit blocul.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
n-i se rupe pwla, Victoras Micula !
0
0
Buldozere si terminat
6
0
Constanta nu este un oras belestemat ci un oras unde primari ca Mazare sau Fagadau au facut ce au vrut ei,ca in vestul salbatic.
11
1
de terminat nu o termina dar nici nu o demoleaza, orasul asta parca-i blestemat sa aibe numai ruine in zona peninsulara
13
1
dracovenia e construita pe pamant de umplutura si in apa .gurile rele spun ca s-a si inclinat .Mai bine l-ar demola .
18
0
Halal justitie ,dupa 6 ani dela infractiune,Fagadau este inca cercetat ??
32
2

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303