A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(https://www.replicaonline.ro/rbin/data202211/Jurma.jpg): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: module/modul-header.php

Line Number: 69

Backtrace:

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/views/module/modul-header.php
Line: 69
Function: getimagesize

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/views/template.php
Line: 2
Function: view

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 184
Function: view

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 71
Function: post

File: /home/replicaonlinero/public_html/index.php
Line: 329
Function: require_once

REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Octavian Jurma acuză oficialitățile că mușamalizează pandemia

Octavian Jurma acuză oficialitățile că mușamalizează pandemia

Cristina BĂRBUCEANU 5 noiembrie 2022 | 00:00 862

Medicul Octavian Jurma afirmă că raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică confirmă prezenţa familiei BQ.1 a SARS-COV-2 în România, fiind raportate până în prezent cinci cazuri de infectare cu această variantă. El arată că numărul secvenţierilor realizate a scăzut însă în fiecare săptămână, astfel fiind dificil de semnalat prezenţa unor noi variante aflate în circulaţie, scrie News.ro.

Jurma a afirmat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că raportul cel mai recent al INSP privind VOC (variantele care determină îngrijorare) confirmă prezenţa familiei BQ.1 a SARS-COV-2 în România.

”Conform acestui raport avem 4 noi cazuri de BQ.1 din cele 18 (optsprezece, adică 3 pe zi) secvenţieri făcute în România săptămâna trecută şi 5 în total. Avem deci şi o secvenţă BQ.1 identificată acum 2 săptămâni sau chiar mai mult (prima a fost confirmată în septembrie în bazele de date internaţionale). Nici vorbă însî de o conferinţă de presă sau de ceva reacţii oficiale”, a adăugat medicul.

El a susţinut că Guvernul este obligat să trimită secvenţierile către ECDC (Centrul European pentru Combarea Bolilor), iar ”soluţia politică la această «problemă» este eliminarea secvenţierilor sau reducerea lor până devin nesemnificative”.

”Este evident că secvenţierile sunt pe cale de dispariţie pentru că produc date care contrazic retorica politică oficială”, a afirmat Jurma, menţionând că în urmă cu patru săptămâni s-au făcut 174 de secvenţieri, în urmă cu trei săptămâni - 94 de secvenţieri, în urmă cu două săptămâni - 32 de secvenţieri, iar săptămâna trecută s-a ajuns la 18 secvenţieri (3 pe zi).

”În ritmul acesta vom ajunge la 2-3 secvenţieri pe săptămână şi vom dovedi că nu exista variante periculoase în România. Este efectiv negaţionism de stat”, a susţinut medicul.

Potrivit acestuia, numărul de cazuri nu a scăzut ”nici pe departe în ritmul în care au scăzut secvenţierile”, el explicând că în prezent sunt în circulaţie peste 500 de variante ale SARS-COV-2. ”Săptămâna trecută am avut o creştere a numărului de internări în ATI, nu o scădere. Este un prim semn îngrijorător al debutului noului val. Secvenţierile ar fi trebuit să crească pentru a vedea cu ce ne confruntăm în spitale”, a subliniat Jurma.

El a spus că în raportul INSP nu se regăsesc ”nici versiunile grupului BQ.1.1 sau ce alte variante cu risc ridicat sunt în circulaţie” şi ”nu aflăm nici câte decese provoacă noile variante aflate în circulaţie”. ”Faptul că Ministerul Sănătăţii ştie de cel puţin 2 săptămâni că BQ.1.1 se află în circulaţie comunitară în România, dar guvernul refuză public în continuare să aducă vaccin bivalent BA5 în România este incalificabil. Am ieşit din zona speculaţiilor privind buna credinţă a guvernului şi intrăm în zona dovezilor de rea credinţă. Sper ca doamna Kovesi şi DNA să investigheze cu mare atenţie justificarea instituţională a blocării livrărilor de vaccin actualizat, având în vedere că absenţa vaccinului în pandemie este mult mai gravă decât absenţa stingătoarelor într-un incendiu”, consideră el, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca tot veni vorba - vezi pinochio si moistul asta - incep sa cred ca ca toata presa si toti jurnalistii din tara asta au cam aceleasi pareri aberante ca cei doi de mai jos - de ce presa din tara asta nu a sarit pana acum la gatul guvernului si ministerului sanatatii pe tema noilor vaccinuri pe care se pare ca refuza sa le mai aduca - nu am vazut nimic in presa din septembrie pana acum !!! si nici la tv de stiri 24/24 - incep sa cred ca alina mungiu pipidi avea dreptate si cam toata presa este plina de influenceri si jurnalisti ai serviciilor si guvernului / conducatorilor clasei politice pe care nu ii interseaza deloc viata noastra ci numai mentinerea la putere si jaful
1
1
de ce criminalii din guvern nu ne dau vaccinul anti-covid pentru ba4/ba5 care se da in sua si uk din septembrie - azi este 4 noimbrie - am intrebat la medicul de familie - nu stie nimic - reamintesc ca se moare zilnic de covid care nu este o simpla gripa - de gripa inainte de 2020 in romania au murit in jur de 100 de oameni pe an iar de covid mor chiar in aceste zile cam 100 la 2 - 3 saptamani - ceea ce evident nu sufera comparatie - in octombrie au murit in germania in medie 133 de oameni pe zi, uk - 111, spania 67, franta 65 morti covid pe zi - asta nu este gripa - este cea mai grava pandemie din istorie de la gripa spaniola si continua chiar zilele astea si numarul cazurilor va creste iar de sarbatori cu si mai multi morti covid decat zilele astea - chiar daca au aparut recent si alte varinate sunt foarte apropiate de ba4/ba5 si vaccinul ar fi fost o sansa de a ramane pur si simplu in viata pentru cele cateva milioane de batrani si bolnavi cronici chiar daca treceau prin ati - in lipsa lui sansele de supravietuire sunt evident spre zero - dati vaccinul criminalilor !!!!!!!!!!!!!!!!
3
0
octavian jurma ti-a crescut nasul ca la pinochio
0
3
Moistu asta a fost unu din aia de ne spunea ca o sa ajungem zombie si sa bagam 10 doze de vaccin in kur ca o sa ne creasca pizdyzda mai misto. Oligofren medic, nu mai primesti bani de la stat pentru minciunile rasuflate? Ghi ni on
1
3

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677