REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Odile Renaud-Basso a fost realeasă în postul de preşedinte al BERD

Odile Renaud-Basso a fost realeasă în postul de preşedinte al BERD

A.F. 20 mai 2024 | 00:00 72

Franţuzoaica Odile Renaud-Basso a fost realeasă, pentru un al doilea mandat de patru ani, în postul de preşedinte al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a anunţat instituţia financiară internaţională, transmite Reuters.

Odile Renaud-Basso a fost realeasa in postul de presedinte al BERDOdile Renaud-Basso

Fost director general în cadrul Trezoreriei Franţei şi preşedinte al Clubului de la Paris, care reuneşte principalii creditori mondiali, Odile Renaud-Basso a fost singurul candidat pentru postul de preşedinte al BERD, a precizat instituţia.

Votul pentru cel de-al doilea mandat de preşedinte al lui Odile Renaud-Basso a fost organizat cu prilejul reuniunii anuale a BERD, care are loc zilele acestea la Erevan (Armenia).

BERD este o instituţie financiară internaţională care promovează dezvoltarea sectorului privat şi a iniţiativelor antreprenoriale în 36 de ţări de pe trei continente. Acţionariatul băncii este compus din 71 de ţări, UE şi BEI. Investiţiile BERD au ca scop transformarea economiilor din regiunile de operare, astfel încât acestea să devină competitive, incluzive, bine guvernate, verzi, reziliente şi integrate.

În timpul primului mandat de preşedinte al lui Odile Renaud-Basso, BERD a derulat o majorare de capital în valoare de patru miliarde de euro şi de asemenea a decis să îşi extindă aria de operaţiuni în Africa Sub-Sahariană şi Irak.

BERD este unul dintre principalii investitori instituţionali din România iar până în prezent a investit 10,9 miliarde de euro prin 524 proiecte în ţară, concentrându-se pe finanţarea infrastructurii şi dezvoltarea sectorului privat şi a pieţelor de capital, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016