REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
18.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Odobescu: Egalitatea de gen, o condiţie de bază în orice societate democratică

Odobescu: Egalitatea de gen, o condiţie de bază în orice societate democratică

Victor ROTARU 7 martie 2024 | 00:00 165

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, afirmă că egalitatea de gen reprezintă "o condiţie de bază în orice societate democratică", dar şi un obiectiv pentru care se fac eforturi "neîncetat".

Odobescu: Egalitatea de gen, o conditie de baza in orice societate democratica

"Reuşitele pe care le marcăm astăzi sunt o mărturie incontestabilă a evoluţiei societăţii noastre. Mult prea mult timp percepţiile asupra femeilor şi stereotipurile i-au dictat sau mai bine spus limitat rolul în economie sau în mediul decizional. Astăzi vedem cum, iată, eforturile dumneavoastră au triumfat şi vă celebrăm urmare a progresului pe care l-aţi adus societăţii noastre nu doar în plan economic, ci în ansamblul său", a declarat Odobescu, marţi seară, la Gala CONAF - "Women in Economy".

Ea a arătat că Ministerul Afacerilor Externe este un bun exemplu în ceea ce priveşte nivelul de reprezentare a femeilor în procesul decizional.

"În sediul central al MAE, femeile deţin aproape jumătate din funcţiile de conducere, în timp ce 40% dintre şefii misiunilor noastre din străinătate sunt femei. (...) Atunci când am intrat eu în MAE, eram două femei director general în toată conducerea MAE şi erau mai puţin de zece ambasadoare în întregul corp al ambasadorilor români, iar prin eforturile noastre, inclusiv în sfera diplomaţiei economice, România înregistrează an de an progrese prin atragerea de investiţii, dar şi prin încurajarea unei prezenţe mai consistente a firmelor româneşti pe pieţele externe", a punctat şeful diplomaţiei române.

Odobescu a subliniat importanţa promovării drepturilor femeilor în societate.

"Fie că vorbim de gestionarea conflictelor, a impactului schimbărilor climatice, a inegalităţilor economice şi sociale, promovarea drepturilor femeilor este parte din soluţia de care societăţile noastre au nevoie, iar acest obiectiv rezonează deplin cu realitatea care ne aduce rezilienţa atât în diplomaţia românească, cât şi în economia românească. În această perioadă complicată pentru noi toţi, implicarea femeilor şi leadershipul feminin continuă să aibă un rol esenţial în consolidarea statului României în UE, în NATO, dar şi în procesul de aderare la OCDE", a mai spus ministrul Luminiţa Odobescu, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620