REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
20.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Odobescu: Inaugurarea Ambasadei Republicii Sri Lanka la Bucureşti ilustrează relaţia României cu statele din Indo-Pacific

Odobescu: Inaugurarea Ambasadei Republicii Sri Lanka la Bucureşti ilustrează relaţia României cu statele din Indo-Pacific

Victor ROTARU 18 iulie 2024 | 00:00 191

Deschiderea Ambasadei Republicii Democrate Socialiste Sri Lanka la Bucureşti ilustrează importanţa în creştere a relaţiilor României cu statele din zona Indo-Pacificului, a afirmat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, în cadrul unei declaraţii de presă comune cu omologul său din această ţară, Ali Sabry, aflat în vizită la Bucureşti.

 Odobescu: Inaugurarea Ambasadei Republicii Sri Lanka la Bucuresti ilustreaza relatia Romaniei cu statele din Indo-Pacific

Misiunea diplomatică va fi inaugurată în prezenţa celor doi oficiali.

"Salutăm decizia Guvernului din Sri Lanka de a deschide o ambasadă în România. Decizia este o dovadă a bunei colaborări bilaterale în multiple domenii, în special în cele în care s-a înregistrat o dinamică ascendentă în ultimii ani, cum ar fi Munca, Educaţia, Comerţul, Ştiinţa şi Cultura", a arătat şefa diplomaţiei române.

Luminiţa Odobescu şi Ali Sabry au semnat primul program de cooperare în domeniile Educaţiei, Ştiinţelor, Culturii, Mass-Media, Tineretului şi Sportului între Guvernele României şi Republicii Democrate Socialiste Sri Lanka.

Una dintre temele discuţiilor bilaterale de marţi a fost situaţia lucrătorilor srilankezi în România.

"Găzduim în România o importantă comunitate de lucrători din Sri Lanka, care îşi aduc, la rândul lor, contribuţia la legătura dintre ţările noastre", a spus Odobescu.

La rândul său, ministrul Ali Sabry a precizat că miercuri are programată o întâlnire cu ministrul român al Muncii.

"Trebuie să dezvoltăm turismul şi schimbările pe piaţa muncii şi trebuie să spun că în timpul şederii mele aici m-am întâlnit cu srilankezi şi m-am bucurat că au venit la mine şi au vorbit cu mine şi i-am întrebat cum se simt şi mi-au spus că în România se simt ca acasă. Oamenii sunt foarte primitori, foarte călduroşi, foarte ospitalieri şi este un avantaj foarte mare pentru noi să avem contact uman. Cred că asta este fundaţia relaţiilor noastre şi ne dă încrederea că aceste lucruri vor duce la o colaborare şi mai mare între cele două naţiuni ale noastre", a afirmat Sabry.

Potrivit acestuia, deschiderea ambasadei este "mărturia" importanţei relaţiei bilaterale.

"Momentul cel mai important al vizitei este semnarea programului de colaborare. Acesta va oferi un cadru pentru o cooperare extinsă şi reflectă angajamentul nostru comun. Noi ne-am schimbat economia către stabilizare şi către gestionarea crizei din 2022. România şi Sri Lanka au locuri strategice pe hartă. România este în regiunea Dunării şi am discutat despre sinergiile şi modul de a ne completa şi avantajele pe care le-am avea dacă promovăm cooperarea noastră folosind această poziţie geostrategică", a arătat ministrul srilankez de Externe, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016