REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Odobescu: Într-o lume confruntată cu multiple crize, acţiunea diplomatică trebuie să fie eficientă, rapidă şi pragmatică

Odobescu: Într-o lume confruntată cu multiple crize, acţiunea diplomatică trebuie să fie eficientă, rapidă şi pragmatică

Victor ROTARU 26 iulie 2024 | 00:00 85

Acţiunea diplomatică trebuie să fie eficientă, rapidă şi pragmatică într-o lume confruntată cu multiple crize, cu provocări, cu impact direct asupra noastră, a afirmat ministrul afacerilor externe, Luminiţa Odobescu în contextul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române (RADR).

Odobescu: intr-o lume confruntata cu multiple crize, actiunea diplomatica trebuie sa fie eficienta, rapida si pragmatica Luminiţa Odobescu

Ministrul Odobescu a participat, la Palatul Victoria, alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, la evenimentul dedicat Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

"Suntem onoraţi să ne găzduiţi cu prilejul ediţiei din acest an a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române. În fiecare an, reuniunea noastră reprezintă un prilej de reflexie şi de fixare a priorităţilor activităţii diplomaţiei române şi, totodată, o ocazie de asigurare a unei coordonări strânse cu instituţiile relevante pentru implementarea obiectivelor de politică externă a României. Într-o lume confruntată cu multiple crize - şi le-am văzut din nou azi-noapte la frontiera noastră -, cu provocări, cu impact direct asupra noastră, acţiunea diplomatică trebuie să fie eficientă, rapidă şi pragmatică", a declarat Luminiţa Odobescu.

Ea a punctat importanţa obiectivelor diplomaţiei române pentru asigurarea securităţii şi prosperităţii pentru cetăţenii români.

"Suntem parte, ca diplomaţi, a proceselor complexe actuale, având ca obiectiv asigurarea păcii, a stabilităţii şi cooperării la nivel internaţional, iar obiectivele noastre au ca rezultat asigurarea securităţii şi prosperităţii pentru cetăţenii români. Am beneficiat în acest sens de sprijinul consistent la nivelul prim-ministrului şi al colegilor din Guvern, cărora vreau să le mulţumesc şi pe această cale. Domnule prim-ministru, contăm în continuare pe sprijinul dumneavoastră, ca şi pe sprijinul colegilor noştri din Guvern. Vă asigurăm că eforturile noastre vor continua susţinut, pentru a răspunde cât mai bine, cât mai eficient provocărilor actuale şi pentru a promova interesele României şi ale cetăţenilor români", a subliniat Odobescu, potrivit agerepres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436