REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.8° ConstanÈ›a Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
25.8° ConstanÈ›a Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Odobescu participă la CAE - Discuţii despre agresiunea Rusiei în Ucraina şi situaţia din Orientul Mijlociu

Odobescu participă la CAE - Discuţii despre agresiunea Rusiei în Ucraina şi situaţia din Orientul Mijlociu

Victor ROTARU 28 mai 2024 | 00:00 50

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, participă la reuniunea omologilor din statele membre ale UE, Consiliul Afaceri Externe (CAE), care are loc la Bruxelles.

Odobescu participa la CAE - Discutii despre agresiunea Rusiei in Ucraina si situatia din Orientul MijlociuLuminiţa Odobescu

Conform unui comunicat de presă transmis, duminică, de minister, principalele puncte de discuÅ£ie sunt agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, respectiv situaÅ£ia din Orientul Mijlociu. De asemenea, miniÅŸtrii europeni vor discuta succint ÅŸi despre evoluÅ£iile din Georgia, Venezuela ÅŸi Iran.

"Cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, miniÅŸtrii de externe europeni vor aborda cele mai recente evoluÅ£ii din teren, precum ÅŸi continuarea sprijinului Uniunii Europene pentru Ucraina pe toate dimensiunile. Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, va avea o intervenÅ£ie prin video-conferinţă", precizează MAE.

Totodată, referitor la situaÅ£ia din Orientul Mijlociu, vor fi abordate eforturile internaÅ£ionale de detensionare în regiune ÅŸi mediere, soluÅ£ionarea crizei din Gaza, precum ÅŸi evoluÅ£iile din regiunea extinsă. Va avea loc ÅŸi un schimb de opinii informal cu o serie de miniÅŸtri de externe din state din Orientul Mijlociu ÅŸi cu Secretarul General al Ligii Arabe, menÅ£ionează sursa citată.

După reuniunea Consiliului Afaceri Externe, ministrul român va participa la cea de-a opta ediÅ£ie a "ConferinÅ£ei privind susÅ£inerea viitorului Siriei ÅŸi al regiunii", potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016