REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
30.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Odobescu: România a ajutat şi va continua să ajute civilii din Gaza

Odobescu: România a ajutat şi va continua să ajute civilii din Gaza

Victor ROTARU 20 februarie 2024 | 00:00 138

România a ajutat şi va continua să ajute civilii din Gaza, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.

Odobescu: Romania a ajutat si va continua sa ajute civilii din Gaza

Ea va participa, luni, la Consiliul Afaceri Externe, la Bruxelles, pe agenda reuniunii regăsindu-se şi situaţia din Orientul Mijlociu.

"Situaţia umanitară din Gaza este una dramatică. Este foarte important să ne coordonăm eforturile, să ajutăm în continuare civilii din Gaza, populaţia afectată - acolo vorbim inclusiv de femei şi copii - cu medicamente, cu ajutor umanitar şi este foarte important ca aceste eforturi coordonate ale Uniunii Europene, ale Statelor Unite ale Americii, ale Marii Britanii şi ale tuturor partenerilor noştri din regiune să ducă la identificarea unei soluţii care să pregătească terenul pentru a aplica soluţia celor două state. Din păcate, mai este mult de lucru şi situaţia umanitară este una într-adevăr dramatică. România a ajutat şi va continua să ajute civilii din Gaza, dar, în egală măsură, nu trebuie să-i uităm pe ostatici, iar poziţia României este foarte clară: este nevoie de continuarea eforturilor pentru a găsi o soluţie care să ducă la eliberarea cât mai rapid posibil a tuturor ostaticilor", a spus Odobescu.

Şefa diplomaţiei române a subliniat importanţa ajungerii la "o poziţie comună în plan european, o poziţie care trebuie să fie coordonată cu Statele Unite, cu partenerii din regiune".

"Situaţia este una dificilă, atât în ceea ce priveşte componenta umanitară, cât şi în ceea ce priveşte situaţia ostaticilor. Toate aceste aspecte trebuie să fie abordate şi discutate în mod concret, cu soluţii de o manieră coordonată. Nu trebuie să uităm riscul de escaladare, care este prezent în regiune", a completat aceasta, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620