REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Dum., 13 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6881
10.9° Constanța Duminică, 13 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6881
 

Ofensiva totală a României pentru aderarea la spațiul Schengen

Ofensiva totală a României pentru aderarea la spațiul Schengen

Mirela PASCAL 13 octombrie 2024 | 00:00 330

Joi, 10 octombrie 2024, a avut loc ședința Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) în cadrul căreia miniștrii de Interne din Uniunea Europeană au discutat și despre intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen terestru. Stabilirea unei date pentru acest demers a fost însă amânată. În ciuda noului refuz venit din partea Austriei, ministrul Cătălin Predoiu susține că țara noastră va intra total în Schengen până la finalul acestui an.

Ofensiva totala a Romaniei pentru aderarea la spatiul Schengen

După reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) al UE de joi, a fost emis un comunicat oficial în cadrul căruia s-a anunțat că România și Bulgaria și-au prezentat măsurile puse în aplicare pentru a-și proteja frontierele, însă intrarea celor două țări în Schengen va necesita o altă decizie a Consiliului. În plus, nu a fost oferită o dată exactă și nici semnalele pozitive așteptate de oficialii români. Următoarea ședință a Consiliului Justiție și Afaceri Interne va avea loc pe 12-13 decembrie 2024.Ministrul Cătălin Predoiu a anunțat când ar putea intra România în spațiul Schengen terestru
În ciuda acestei noi amânări, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, susține că autoritățile din România vor face totul pentru ca țara noastră să adere complet la spațiul Schengen până la finalul acestui an. În plus, el a subliniat că nu a existat nicio nemulțumire în ultimul an și jumătate referitoare la modul în care țara noastră își protejează frontierele.

Ofensiva totala a Romaniei pentru aderarea la spatiul SchengenCătălin Predoiu

„M-aţi întrebat care este stadiul demersurilor şi, încă o dată vreau să spun, ne luptăm cu ghearele şi cu dinţii, toţi cei care lucrăm în această direcţie, de la Ministerul Interne, Externe, celelalte instituţii, Preşedinţie, Guvern, fiecare face pe zona lui de competenţă.

Eu n-am citit nicio nemulţumire politică faţă de România, ba chiar în ultimul an, an şi jumătate n-am mai văzut nicio nemulţumire nici despre modul în care protejăm frontiera, dimpotrivă chiar Austria recunoaşte. De trei ori ne-a mulţumit Austria în Consiliul JAI”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu, la Antena3.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3125143822
5/49
193462335
joker
1942212358