REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Oficial! S-a decis data alegerilor prezidenţiale şi parlamentare

Oficial! S-a decis data alegerilor prezidenţiale şi parlamentare

Andreea VLAICU 4 iulie 2024 | 10:39 2331

PSD și PNL s-au reunit în ședință pentru a stabili calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare. Discuțiile vin după consultările pe care premierul Marcel Ciolacu le-a avut cu toate partidele. În urma ședinței s-a decis ca alegerile prezidențiale să aibă loc pe 24 noiembrie, urmând ca al doilea tur să se țină loc pe 8 decembrie. De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie.

Oficial! S-a decis data alegerilor prezidentiale si parlamentare

USR şi REPER au pledat pentru alegeri la termen, în timp ce UDMR a vorbit despre necesitatea separării parlamentarelor de prezidenţiale şi organizarea alegerilor pentru preşedintele României în luna octombrie. Forţa Dreptei a solicitat ca alegerile să se organizeze în termen dar a respins ideea comasării turului doi simultan cu parlamentarele.

PUSL a arătat că ar trebui să se ia decizia deja luată în Coaliţia PSD-PNL, ca alegerile prezidenţiale să fie organizate în luna septembrie. Liderul AUR, George Simion, a spus că formaţiunea sa se pregătise pentru alegerile prezidenţiale în luna septembrie.

Separați, dar cu un scop comun

PSD și PNL vor avea candidați separați la prezidențiale și liste separate la parlamentare, dar scopul va același: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă să ajungă în turul II la prezidențiale.

Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci revine în discuție tandemul președinte-premier, care se va forma după turul I. Indiferent de învingător, celălalt partid va da premierul.

Scopul întregii strategii este să-l blocheze pe Mircea Geoană să intre în turul II. Liderii coaliției mizează pe faptul că Mircea Geoană nu are un partid puternic în spate și nici o listă de candidați la parlamentare care să tragă din toate puterile.

Practic, dacă Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ajung în turul II, cei de la PSD și PNL au garanția că vor guverna împreună și în următorii 4 ani.

Calendarul alegerilor

24 noiembrie - primul tur al alegerilor prezidențiale

8 decembrie - al doilea tur al alegerilor prezidențiale

1 decembrie - alegerile parlamentare

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu alte cuvinte tot ei
4
0
M-am linistit ca nu mai puteam sa dorm de nerabdare sa aflu cand o sa puna alegerile pampalaul balbait ciuca si muncitorul necalificat ciolacu.Vorba lui iorgu deja grebla are un camion de buletine gata stampilate
3
0
Grebla cred ca s-a apucat deja sa stampileze buletine de vot ...
6
0
Când doi se ceartă Lasconi câștigă
8
0
Ce idiotzi si PSDishti si PNLishti,sau certat atat pentru data alegerilor,uni pentru ca sa aiba timp pentru ca sa ishi faca campanie electorala,ceilaltzi sa faca cat mai repede pentru ca sa nu le scada procentele din sondaje,pai mai tantalailor voi credetzi ca romanul care merge la vot se uita-n gura voastra cand va facetzi campanie sau shtiu deja cu cine au de-a face pentru ca atzi fost la putere si atzi aratat de ce suntetzi in stare?,adica eu votantul roman care am simtzit pe pielea mea guvernarea voastra imi schim parerea pentru ca venitzi voi cu promisiuni noi;ce ganditzi voi merge in cazul copiilor mici,aia care atunci cand plang le dai o bomboana si tac din gura.
6
0
nu va fi niciun tur doi ! Mircea Gioana iese din prima !!
5
2
ling in kkurr la greu psd dar degeaba nu s-a putut septembrie ei au fixat dupa circoteca prelungita datele dar covrigaru nu si-a anuntat oficial candidatura la noi ca la nimenea
6
1
Nenorocitiii de 1 Decembrie ,ziua mea libera ,sa ma duc sa votez niste parlamentari hoti , huoooooooooooo !
12
0
De ziua r*mâniei r*mânul la vot Ăștia pun la cale doar interesul lor Nu are nicio treabă cu poporul r*mân Doar haiducii pe timpuri se gândeau la jaf nu la popor Ziua r*mâniei sărbătoare națională nu cu voturi
10
0
Nu credeam ca esti asa SLAB! O MARIONETA
13
0
Jigodiile au ales ce le convine
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510