REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.7° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
22.7° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Oil Terminal, dată în judecată de 33 de ori de urmașul fostului acționar, în vârstă de aproape 100 de ani

Oil Terminal, dată în judecată de 33 de ori de urmașul fostului acționar, în vârstă de aproape 100 de ani

Replica API 30 martie 2022 | 00:52 2492

Andrei Sebastian Dumitrescu, fiul fostului acționar Valentin Dumitrescu, devenit celebru după a ajuns la aproape 100 de ani să dețină al doilea mare pachet de acțiuni al Oil Terminal după statul român, a dat în judecată compania constănțeană în nu mai puțin de 33 de dosare, într-un an de zile. Practic, Dumitrescu dă în judecată Oil Terminal de trei ori pe lună.

Andrei Sebastian Dumitrescu este de profesie IT-ist, dar își foarte în serios și calitatea de acționar al companiei majoritar de stat Oil Terminal SA din Constanța. Atât de în serios, încât pare să fi devenit o meserie în sine să dea compania în judecată, împotriva căreia a deschis până acum incredibilul număr de 33 de dosare, într-un an de zile, doar împotriva unei singure hotărâri AGA. Totalul proceselor intentate companiei Oil Terminal este, în realitate, chiar mai mare de atât.

Dă compania în judecată de trei ori pe lună

De la moartea tatălui său, Valentin Dumitrescu, juniorul IT-ist care deține și el circa 0,1% din acțiuni a dat în judecată cu regularitate Oil Terminal, urmând astfel tradiția seniorului în vârstă de aproape 100 de ani, care derula un război de uzură în instanță cu societatea petrolieră constănțeană.

Societatea OIL TERMINAL S.A informează acționarii că în data de 25.03.2022 acționarul minoritar Dumitrescu Andrei Sebastian (care la data de 21.03.2022 deține un număr de 778263 acțiuni, respectiv 0,1336% din capitalul societății) a depus la Tribunalul Constanța 33 cereri de chemare în judecată cu referire la Hotărârea AGEA nr. 4/21.03.2022, după cum urmează: 17 ordonanțe președințiale; 16 acțiuni în anulare”, a informat marți compania de stat constănțeană.

Din martie 2021, de când a preluat controlul ”ostilităților” împotriva Oil Terminal, Andrei Sebastian Dumitrescu a dat practic compania în judecată, numai cu privire la această hotărâre AGA, de 3 ori pe lună. Altfel spus, o dată la câteva zile, inginerul IT din București se duce la Tribunalul Constanța și mai depune câte un dosar prin care dă compania în judecată.

Procesele lui Dumitrescu împiedică Oil Terminal să-și majoreze capitalul social

Avalanșa de procese declanșată de Andrei Sebastian Dumitrescu împotriva propriei companii împiedică însă Oil Terminal SA să își poată majora capitalul social.

”Menționăm că Hotărârea AGEA nr. 4/21.03.2022, prin care s-a aprobat continuarea procedurii de majorare de capital a Societății Oil Terminal S.A., nu fost înregistrată la ONRC ca urmare a depunerii în data de 29.03.2022 a unei cereri de intervenție împotriva înregistrării, în prezent dosarul fiind transmis la Tribunalul Constanța spre soluționare”, a mai transmis compania.

În ultimele zile ale anului trecut, Dumitrescu a mai dat în judecată Oil Terminal într-o speță interesantă, prin care instanței să constate, nici mai mult, nici mai puțin, decât că România nu deține, de fapt, compania de stat strategică din Constanța.

Seniorul Dumitrescu, o senzație pe bursă la aproape 100 de ani

Reamintim că Andrei Sebastian Dumitrescu este fiul și urmașul legal al tatălui său, Valentin Dumitrescu, decedat în martie 2021 la vârsta de 98 de ani. Dumitrescu senior a început la peste 95 de ani o campanie furibundă de achiziții de acțiuni la Oil Terminal, unde a reușit în cele din urmă să dețină aproape 17% din acțiuni.

La aproape 100 de ani, Valentin Dumitrescu a fost o senzație pe bursă, cu dețineri semnificative la SIF-uri, Nuclearelectrica, Transgaz, Romgaz și alte companii strategice.

A primit despăgubiri importante de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) și a fost proprietarul mai multor proprietăți extrem de scumpe din centrul Bucureștiului, pentru care încasa chirii impresionante.

Oil Terminal SA a raportat pentru anul 2021 un profit net de 5,75 milioane lei, cu 55% mai mare decât cel înregistrat cu un an înainte. Compania din Constanța este controlată de statul român prin Ministerul Energiei, care deține 59,62% din capital.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vor evacua toți care locuiesc pe terenurile de la depozitul 2. nici nu i-au anunțat de dinainte, se vor trezi fără casă si pe stradă datorita acestor mafioti ai societății.
1
0
Prigoana cu nevasta sa au avut 70 de procese si nu a comentat nimeni ca ar fi multe sau putine.Acolo inseamna ca e o pr f mare
0
0
Au interese imobiliare mafiotii, ravnesc la terenurile de la depozitul 2, terenurile care sunt peste calea ferata de la gara.
1
0
in coastele hotilor.
1
0
Adevarul este altul , este vorba de teren . Intrebati mafia imobiliara
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768