REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Sâm., 14 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6852
23.4° Constanța Sâmbătă, 14 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6852
 

Olaf Scholz: 'Ar fi o greşeală gravă dacă Rusia invadează Ucraina'

Olaf Scholz: 'Ar fi o greşeală gravă dacă Rusia invadează Ucraina'

Replica API 21 februarie 2022 | 20:35 570

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a spus din nou că există o ameninţare de război în Europa. La Conferinţa de Securitate de la München sâmbătă dimineaţa, Scholz a spus că Occidentul este pregătit să răspundă imediat la acţiunile militare ruse, dar accentul a fost pus pe discuţii pentru a găsi o soluţie diplomatică, relatează The Guardian.

"Nu există nimic care să justifice desfăşurarea a peste 100.000 de militari la granițele Ucrainei”, a spus Scholz în germană, avertizând că ar fi o "greşeală gravă" dacă Rusia invadează Ucraina.

"La întâlnirea mea cu preşedintele Putin de marţi, am spus clar că orice încălcare ulterioară a integrităţii teritoriale a Ucrainei va avea un preţ mare pentru Rusia în termeni politici, economici şi strategici”, a declarat el, afirmând că există semne clare că Rusia este încă deschisă la negocieri.

"Rusia a făcut din problema posibilei aderări a Ucrainei la NATO un casus belli (motiv de război), ceea ce este un paradox pentru că nu există nicio decizie în acest sens pe ordinea de zi”, a menţionat el.

"Vom face o distincţie clară între cererile insuportabile şi interesele legitime de securitate”, a adăugat Scholz.

El a respins afirmaţiile ruseşti de genocid în regiunea Donbas ca fiind ridicole.

"În Europa există din nou ameninţarea unui război. Iar acest risc nu a fost încă eliminat. Singura modalitate de a opri dinamica de criză este prin negocieri", a afirmat Olaf Scholz, citat de site-ul Web.de.

"Aspiraţia este să existe cât mai multe acţiuni diplomatice, fără însă a fi naivi. Nu trebuie să ne facem iluzii, nu sunt aşteptate rezultate rapide", a adăugat Olaf Scholz.

"Încă există mici posibilităţi care permit acţiuni diplomatice. Disensiunile trebuie discutate în cadrul negocierilor şi există şanse să reuşim", a subliniat cancelarul Germaniei, denunţând însă mobilizarea masivă de trupe ruse la frontierele Ucrainei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in din redactia voastra
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
20466423235
5/49
818616137
joker
2831331245