REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.3° ConstanÈ›a Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
28.3° ConstanÈ›a Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

OMS confirmă prezența lui „Arcturus“, o nouă variantă a Covid „mult mai transmisibilă“

OMS confirmă prezența lui „Arcturus“, o nouă variantă a Covid „mult mai transmisibilă“

A.F. 26 aprilie 2023 | 00:00 268

OrganizaÈ›ia Mondială a Sănătății  a confirmat, lunea trecută, existenÈ›a unei noi variante de Covid cunoscută sub numele de "Arcturus". Aceasta este o tulpină nouă care este "în curs de investigare", deoarece este "mult mai transmisibilă" decât s-a văzut anterior, după cum a explicat, marÈ›i, Mike Ryan, directorul executiv al Programului de urgență al OMS, relateaza 20 Minutos citat de Rador.

OMS confirma prezenta lui „Arcturus“, o noua varianta a Covid „mult mai transmisibila“

Astfel, cea mai înaltă entitate mondială de sănătate a explicat că "Arcturus", cunoscută È™i sub numele de XBB.1.16, este o "variantă recombinantă" a diferitelor subtipuri de Omicron - BA.2.10.1 È™i BA.2.75. Aceasta "se poate răspândi în întreaga lume È™i poate provoca o creÈ™tere a incidenÈ›ei", lucru care se întâmplă deja în India È™i în alte țări precum Australia, Singapore sau Statele Unite.
Potrivit datelor furnizate, doar în data de 18 aprilie au fost înregistrate 3.000 de secvenÈ›e ale acestei variante, reprezentând 4,2% din total.

"Ceea ce este semnificativ este că acum o lună era sub 0,5%". Ca o consecință a acestei noi tulpini, ceea ce vedeți reprezintă un avantaj estimat de creștere, unele dovezi ale caracteristicilor de evacuare imunologică", a spus Ryan.

Datorită acestor date, se acordă o atenÈ›ie deosebită acestei noi variante, deÈ™i, în ciuda creÈ™terii numărului de cazuri, "nu există semne precoce de creÈ™tere a severității".
În acelaÈ™i mod, Ryan a explicat că nu au fost înregistrate simptome noi. "Nu am remarcat vreo schimbare majoră a simptomatologiei acestei variante".

În ciuda faptului că OMS nu a fost alarmată de situaÈ›ia pe care o provoacă această nouă tulpină, din India se subliniază că există o creÈ™tere considerabilă a cazurilor. "Valul XBB.1.16 continuă în India È™i decesele sunt, de asemenea, în creÈ™tere", a declarat medicul pediatru indian Vipin Vashishtha, pe contul său de Twitter.

La fel, ziarul indian "New Indian Express" a raportat că pe 16 aprilie a avut loc un punct de cotitură în È›ara asiatică. Pentru prima dată în cursul anului 2023, rata de pozitivitate a testelor efectuate în È›ara asiatică a depășit 30%. Potrivit celui mai recent raport, 45% dintre gospodăriile din New Delhi au una sau mai multe persoane infectate, ceea ce arată clar creÈ™terea incidenÈ›ei, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768