REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
20.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Omul cheie al Poștei Române a ajuns șefa femeilor liberale din Constanța

Omul cheie al Poștei Române a ajuns șefa femeilor liberale din Constanța

Replica API 30 aprilie 2022 | 00:41 3339

Carmen Mirela Alecu a fost, recent, desemnată președinte interimar al Organizației de femei a PNL Constanța. Noul președinte ocupă și funcția de secretar general adjunct al Organizației Femeilor Liberale din România, dar este și directorul adjunct al Poștei Române, din 2020. Deși unii spun că bugetarii o duc destul de rău, iată că Alecu se încadrează în categoria acelor angajații la stat care reușesc să-și clădească o avere de invidiat.

După ce Mihaela Scrieciu și-a dat demisia din PNL, dar și din funcția de consilier județean, cât și din funcția de președinte al Organizației de Femei a PNL, a fost desemnată o nouă șefă a femeilor liberale. Este vorba despre Carmen Alecu, nume cunoscut în peisajul mioritic. Alecu este directorul adjunct al Poștei Române din 2020 și lucrează în cadrul companiei de 30 de ani.

Declarația de avere, încărcată cu apartamente, mașini și bijuterii

Carmen Alecu declară, în declarațiile de avere, o casă în Constanța, cumpărată în 2004, cu o suprafață de 300 de metri pătrați, dar și trei apartamente în Mamaia, cumpărate în 2012 și 2017, cu suprafețe de 60 de metri pătrați, două dintre ele, și de 90 de metri pătrați. Ultimul apartament este în Brașov, cumpărat în 2019, cu o suprafață de 60 de metri pătrați.

întâlnire lui Alecu, cu femeile liberale d ela Constanța, în calitate de șefă

Are trei autoturisme Mercedes SLK, BMW X6 și Ford Mustang, bijuterii de 30.000 de euro, dar și două credite bancare de 50.000 euro, respectiv 70.000 euro. La Poșta Română câștigă lunar în jur de 15.500 lei, iar soțul, Gabrian Alecu, câștigă anual 110.000 dolari de la o firmă din Grecia.

Director la Poșta Română, unde Curtea de Conturi a constatat un prejudiciu de peste 60 milioane de lei

Aș cum am specificat mai sus, Alecu este director adjunct la Poșta Română din 2020.

Ultimul raport al Curții de Conturi, pentru perioada verificată, respectiv 2019-2020, a constatat un management al companiei. Auditorii spun, în ultimul raport, că la Poșta Română s-a constatat un prejudiciu de peste 60 de milioane de lei.

Au fost depuse mai multe sesizări penale, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, pentru abuz în serviciu. Curtea de Conturi a constatat, printre altele, că au fost efectuate cheltuieli neeconomicoase ca urmare a lipsei de transparență în stabilirea drepturilor salariale și a inexistenței unor criterii de performanță bine definite. Pentru unele categorii de personal, inclusiv funcții de conducere la nivel de sucursale, plata salariilor s-a făcut la nivelul administrației centrale, în condițiile în care activitatea se desfășoară la nivel regional. Prin negociere individuală au fost constatate cazuri în care salariile stabilite au depășit nivelul remunerației directorului general. În perioada auditată, pentru eșantionul verificat, entitatea a efectuat cheltuieli neeconomicoase, în cuantum de 584 mii lei, reprezentând salariile personalului care a desfășurat activități sindicale în timpul programului de lucru, deși acest drept a fost stipulat în Legea dialogului social nr. 62/2011 doar pentru membri aleşi în organele executive de conducere ale sindicatului.

Update:

Ce spune Carmen Alecu despre raportul Curții de Conturi!

”Raportul Curții de conturi, încheiat la 31 decembrie 2021 pentru perioada verificată, respectiv 2019-2020 nu face obiectul vreunui prejudiciu constatat la direcțiile/ departamentele aflate in coordonarea mea. Nu am nici o legatură cu sumele enunțate. Nu îmi reproșez nimic din activitatea de până acum. Sunt un om corect, decent, cu mult bun simt și imi fac datoria față de compania in care mi-am petrecut mai bine de jumatate din viata”, spus Carmen Alecu.

”În ceea ce privește cariera profesională în funcția de director general adjunct, respectiv ianuarie 2020, am avut numai realizări pozitive”, a conchis Alecu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
deci numai ieste adliana campeanu cea flumoasa ? ce ne facem fala dansa ?
0
0
Care femei liberale???? Acele femei reprezinta PNL Constanta??? Daca nu sunteti in stare sa mobilizati femeile liberale dati-va demisia!! Am votat cu acest partid dar sunt foarte dezamagita !
0
0
Sunt puse la kilogram
2
0
ce mecla inteligenta are, te ia cu fiori
1
0
acolo se mananca amestec la acele adunari dar in special..ra hat, la cratita mai bine
0
0
Toate gumele mestecate
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768