REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, achitat în dosarul Ferma Băneasa

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, achitat în dosarul Ferma Băneasa

A.F. 12 iulie 2024 | 16:55 1363

Omul de afaceri Gabriel Aurel Popoviciu (cunoscut drept Puiu Popoviciu) a fost achitat în dosarul în care a fost trimis în judecată şi condamnat iniţial, la şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi pentru dare de mită. Este vorba despre dosarul Ferma Băneasa. Decizia de azi nu este definitivă. Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, achitat in dosarul Ferma BaneasaGabriel Aurel Popoviciu

Curtea de Apel Bucureşti anulează sentinţa prin care omul de afaceri Puiu Popoviciu şi alte persoane au fost condamnaţi în acest dosar, care viza retrocedarea unui teren din nordul Capitalei, informează News.ro. Şi alţi inculpaţi au fost achitaţi.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, cererea de revizuire formulată de Popoviciu, achitându-l pe motiv că fapta nu există.

„În temeiul disp. art. 396 alin. 5 C. proc. pen. rap. la art. 16 lit. a C. proc. pen., achită pe inculpatul Popoviciu Gabriel-Aurel (date), pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată prev. şi ped. de art. 26 rap. la art. 248 V.C.p. cu ref. la art. 2481 V.C.p., cu aplic. art. 41 alin.2 V.C.p. şi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită prev. şi ped. de art. 255 alin.1 V.C.p. cu ref. la art. 6,7 din Legea 78/2000 cu aplic. art. 33 lit.a V.C.p, întrucât faptele nu există”, se arată în minuta instanţei.

Gabriel Popoviciu a fost condamnat definitiv, în august 2017, la şapte ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa" pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită. El a fost dat în urmărire internaţională, iar Curtea de Apel Bucureşti a emis un mandat european de arestare pe numele omului de afaceri. Acest mandat a fost transmis către autorităţile britanice, iar în iulie 2019 acestea au aprobat predarea lui Gabriel Popoviciu în România. Apoi, predarea sa a fost respinsă de către instanţa britanică.

Condamnarea lui Gabriel Popoviciu la şapte ani de închisoare a fost suspendată definitiv, în iunie 2023, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins contestaţia DNA la decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti în urmă cu o lună. De asemenea, instanţa a hotărât rejudecarea cauzei.

În 5 ianuarie anul acesta, Curtea de apel Bucureşti a constatat ca fiind încetate de drept măsurile asigurătorii dispuse de DNA asupra terenului din Băneasa deţinut de companiile lui Puiu Popoviciu, Băneasa Investments SA şi Băneasa Business & Technology Park SA, terenuri pe care se află Mall Băneasa, Ikea şi Ambasada SUA. scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu li se iau banii ,nu avem nevoie de ei in puscarii sa mai cheltuim si cu ei luat banii sa sa porneasca de la 0
9
0
Ce judecatori de k*t,ei au iertat de pedeapsa"care oricum era mica raportata la prejudiciul creat statului"un i*******r care s-a sustras executari pedepsei.
17
0
Felicitări justiției! Astia care l.au achitat merita pușcărie pe viata! Tara de talibani,asta suntem!!
16
0
Votam cu toții psdnlaursos că e de bine.
2
5
TARA LUI CAACAT CU LEGILE DE CACAAT.SUNTEM CEL MA NENOOROCIT POPOR DUPA PLANETA PAMANT.NE MERITAM SOARTA.
21
0
Multa m**e pcr si specialilor
19
0
conduce tara si mmmwieste populimea !!!
22
0
unde nu mai merge prescriptia dam cu achitarea cine spunea ca justitia e a lui kovesi si coldea fals e a psd si a cui are suficienti bani vezi piedone dan voiculescu si ucigasii lui gheorghe ursu numai cateva din cazurile recente printre multe altele
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510