REPLICA ONLINE CONSTANTA

35.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
35.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Omul de casă al lui Clotilde Armand nu e mulțumit cu firimiturile de la Constanța

Omul de casă al lui Clotilde Armand nu e mulțumit cu firimiturile de la Constanța

Ana Maria LIPAN 29 iunie 2023 | 00:00 4386

Firma Garden Center Grup SRL, care a obținut în trecut contracte cu multe zerouri de la marile primării din țară, merge până în pânzele albe pentru a mai câștiga o licitație la Constanța. După ce oferta sa nu a fost acceptată, Garden Center Grup SRL a formulat contestație. Nu a avut noroc nici la CNSC, cererea fiindu-i respinsă. Miza mare a contractului pentru furnizarea arbuștilor decorativi și de gard viu, contra valorii de 82.373.970,72 de lei, l-a determinat pe afaceristul Ion Olteanu să nu renunțe. Acesta a mers instanță și a depus plângere împotriva deciziei Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, chemând în judecată Municipiul Constanța, prin primarul Vergil Chițac, dar și firma care a câștigat licitația, SC Hiris Garden Expert SRL.

Omul de casa al lui Clotilde Armand nu e multumit cu firimiturile de la Constanta

Ion Olteanu

Firma Garden Center Grup SRL, care are un lung istoric de colaborare cu instituțiile statului, de la care a încasat în trecut sume cu numeroase zerouri, a vrut să mai pună mâna pe un contract cu municipiul Constanța.  Aceasta a râvnit conform acordului-cadru, ce are ca obiect: „Furnizare material dendro-floricol pentru plantat lot1– Arbori, Lot 2 – Arbuști decorativi și arbuști pentru gard viu și lot 3 – Liane decorative, trandafiri și plante decorative”, pentru care s-au pus la bătaie nu mai puțin de 82.373.970,72 de lei.

Omul de casa al lui Clotilde Armand nu e multumit cu firimiturile de la Constanta

Oferta depusă de firmă a pierdut licitația, contractul fiindu-i, în final, atribuit societății Hiris Garden Expert SRL, din județul Brăila. Garden Center Grup SRL a formulat contestație împotriva rezultatului procedurii de atribuire, solicitând anularea documentelor însoțitoare și reevaluarea ofertei câștigătoare și a celei de pe locul doi, cerând ca acest proces să se efectueze luând în considerare “perspectiva motivelor de inacceptabilitate și neconformitate ale acestora, pe care le vom demonstra pe larg in cele ce urmează”.

Omul de casa al lui Clotilde Armand nu e multumit cu firimiturile de la Constanta

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor le-a respins însă cererea, prin decizia numărul 1275, emisă pe 8 iunie a.c. însă acest lucru nu l-a oprit pe Ion Olteanu, fermierul din Măgurele care deține Garden Center Grup SRL. Acesta a mers în instanță, chemând în judecată Municipiul Constanța, prin primarul Vergil Chițac, dar și firma care a câștigat licitația, SC Hiris Garden Expert SRL.  Dosarul a fost înregistrat pe roul Curții de Apel Constanța, pe data de 27 iunie a.c. Următoarea ședință din cadrul procesului va avea loc pe 17 iulie a.c. 

Abonate la banii statului

Primăria Constanța a semnat anul acesta un contract pentru serviciilor de tăiere, igienizare, toaletare și tăiere de corecție a arborilor din municipiu. Valoarea acestuia se ridică la nu mai puțin de 3.865.528,82 lei, fără TVA, adică 4.599.979,30 lei, cu TVA (932.435 de euro), iar durata un an. Câștigătoarea licitației a fost asocierea firmelor Garden Center Grup SRL și Ro-Verde Landscaping SRL, din județul Ilfov. 

Omul de casa al lui Clotilde Armand nu e multumit cu firimiturile de la Constanta

Acesta nu este primul contract pe  care asocierea l-a câștigat la Constanța, cele două firme ocupându-se și de reamenajarea a cinci locuri de joacă, printre care și cele situate pe Strada Pictor Nicolae Tonița, Strada Cișmelei și Strada Bravilor. Pentru prestarea acestor servicii au fost pusă la bătaie suma de 2.209.056,72 de lei, fără TVA. Olteanu a obținut contracte de 50 milioane euro și de la administrația Clotilde Armand pentru amenajarea spațiilor verzi în Sectorul 1

Date despre firmă

Garden Center Grup SRL, o firmă cu sediul social în localitatea Măgurele, din județul Ilfov, a câștigat în 2016 și licitația pentru achiziția serviciilor de refacere a sistemului de irigații din curtea Palatului Cotroceni, pentru care a încasat 1,15 milioane de lei, fără TVA.

Omul de casa al lui Clotilde Armand nu e multumit cu firimiturile de la Constanta

În anul fiscal 2022, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 135.657.736 de lei , profit în valoare de 8.785.202 de lei, dar și datorii ce se ridică la suma de 84.822.642 de lei. Ion Olteanu este unicul asociat și administrator al firmei. Același Olteanu este asociat și al celei de-a doua firme, RO-Verde Landscaping SRL, cu sediul în satul Petrești, județul Ilfov. 10 % din capitalul social este deținut de Cătălin Marius Vișan, care are și rolul de administrator. În anul 2013 aceasta a obținut un contract cu Primăria Sectorului 6 în valoare de 33 de milioane de lei, fără TVA, pentru amenajarea spațiilor verzi din cartierele Drumul Taberei și Militari.

Firmă în atenția DNA

În 2015, Garden Center Grup a intrat în atenția DNA, după ce procurorii anticorupţie au anunțat că viceprimarul orașului Miercurea Ciuc, Szoke Domokos, i-a atribuit un contract pentru realizarea lucrărilor de amenajare a zonelor verzi, în valoare estimată de 1.320.170 lei. Oferta depusă de firmă era neconformă, iar documentația în baza căreia s-a aprovat decontarea banilor prevedea suprafețe mai mari decât cele reale.

Omul de casa al lui Clotilde Armand nu e multumit cu firimiturile de la Constanta

Și RO-Verde Landscaping SRL este înconjurată de controverse, fiind menționată în dosarul ce îl implică pe fostul edil al Capitalei, Sorin Oprescu. Denunțătorul acestuia, Bogdan Popa, fostul director de la Administraţia Cimitirelor, menționează societate în declarațiile date procurorilor DNA. ”Sumele remise în anul 2013 proveneau în proporţie de 80% din mita pe care o încasase de la denunţători pentru contractele încheiate pentru asfaltarea aleilor de la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, iar o altă parte provenea de la un contract menţionat încheiat de aceeaşi instituţie cu SC Ro Verde SRL, condusă de Ionuţ Olteanu”, a precizat acesta, la momentul respectiv.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum ma 16 milioane de euro pentru boscheti
3
0
Cine este indiferent nu vede cat de urate sunt amenajarile din orasele litoralului,cat de departe de estetica si chiar logica. Este clar ca aceia care se ocupa de astea sunt niste insensibili si prostul gust a devenit de mult timp normalitate. Daca nu ar fi marea,orasele litoralului ar fi complet ocolite. Sunt localitati terne,neprietenoase,triste. In fiecare an se mutileaza aspectul oraselor,se face parca un concurs pentru primul loc la uratenie si ostilitate.
4
0
Ionut Olteanu este unul dintre putini oameni de afaceri profesionisti in domeniul lor,este serios si respectat si apreciat de angajati,conduce o firma de agricultura care lucreaza mii de hectare de teren agricol,poate daca am avea 10% profesionisti ca Olteanu am fi sus ca si societate si tară…asa ca mai usor cu pianu pe scari…!
2
6

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510