REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.6° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
27.6° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Omul de încredere al lui Vanghelie, Dumitru Marin, și-a lăsat hotelul din Neptun în paragină. Video

Omul de încredere al lui Vanghelie, Dumitru Marin, și-a lăsat hotelul din Neptun în paragină. Video

Replica API 15 iunie 2022 | 00:00 3479

În sudul litoralului contrastul între lux și imobile aflate într-o stare foarte avansată de degradare este destul de evident. Turiștii care au prins curaj să pășească în stațiunile din sudul litoralului sunt întâmpinați cu peisaje dezastruoase, hoteluri lăsate în paragină care au devenit locul de dormit pentru oamenii străzii și care stau să cadă la orice cutremur mai puternic. De exemplu, chiar în inima stațiunii Neptun, pe aleea Steagurilor, numărul 2-2A, te lovește o imagine a neputinței și nesimțirii din partea proprietarilor Hotelului Ovidiu, care zace, de ani buni, în mizerie și care poate deveni fără doar și poate platou pentru filmarea unui film de groază. Locația aparține societății Premier Palace SRL, administrată de omul de încredere al fostului primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, fiind vorba despre Dumitru Marin.

Marin Dumitru

Litoralul românesc nu înseamnă numai lux şi extravaganţă. De la nord la sud, printre hotelurile de cinci stele se înşiră şi ruinele multor complexuri care au fost pe vremuri celebre. Gloria din perioada comunistă s-a pierdut odată cu privatizarea şi doar fotografiile și filmările de arhivă mai amintesc de strălucirea perlelor litoralului.

Un astfel de exemplu este și Hotelul Ovidiu, localizat în inima stațiunii Neptun, pe aleea Steagurilor, numărul 2-2A. Acest loc pare desprins din filmele post-apocaliptice și doar câinii maidanezi își fac curaj să trăiască aici.

Turiștii care ajung în zonă rămân marcați de imaginea dezolantă a zonei. ,,Nu știu ce a fost aici dar arată groaznic. Să dărmâne cineva această construcție, nu face cinste stațiunii”, ne-a spus un turist.

Hotelul a devenit adăpost pentru oamenii străzii

În prezent, hotelul a devenit un adevărat focar de infecție și adăpostul preferat pentru oamenii străzii, plin de igrasie, cu geamuri putrezite și sparte, peturi și gunoaie. Turiștii sunt oripilați de ceea ce a devenit locul, așa cum precizam anterior, adăpost pentru oamenii străzii și loc de întâlnire pentru tinerii dornici să petreacă o noapte de amor într-un mod inedit.

,,E groaznic ce se întâmplă aici. În această clădire doar boschetarii și drogații își mai fac veacul, nu face cinste administrației acestei stațiuni. Știu, nu are primăria nicio putere să facă ceva, vinovații sunt privații care cumpără astfel de locații și își dau seama că nu au bani să investească. De ce l-ai mai cumpărat, mă, omule, dacă știi că nu ai bani, poate venea altul și făcea ceva inedit?”, ne spune un localnic.

Hotelul a fost scos la licitație în 2021

În luna martie a anului 2021, Euro Insol SRL, lichidator judiciar al Premier Palace SRL – firmă în faliment, a organizat o licitație publică pentru Hotelul Ovidiu, însă nimeni nu s-a înghesuit să-l achiziționeze.

Locația a fost scoasă la licitație la prețul de 1.210.000 de euro fără TVA, însă nimeni nu s-a înghesuit să-l achiziționeze.

Iată cine deține Hotelul Ovidiu!

Firma care deține hotelul din inima Neptunului este Premier Palace SRL din București. Conform Registrului Comerțului, firma care administrează acest hotel este deținută în proprotție de 99% de către un offshore din Cipru, fiind vorba despre Krinada Limited, și de Liliana Elena Anghel care deține diferența de 1%. Căci vorbeam și despre omul de încredere al lui Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5, Marin Dumitru, căci despre el este vorba, este administratorul firmei.

În 2020, firma a raportat o cifră de afaceri de 1.991.294 lei, un profit -5.582.685 lei, dat și datorii de 73.165.709 lei. Firma deține și hotelul Premier Palace din București.

Marin Dumitru

Marin Dumitru este certat cu legea

Marin Dumitru este certat cu legea. Afaceristul a fost arestat într-un dosar de spălare de bani, prejudiciul indicat de anchetatori fiind de 42,4 milioane de lei. Marin Dumitru a câștigat de-a lungul timpului nu mai puțin de 6 contracte de reabilitare termică a unor blocuri din sectorul 5 al Capitalei, în valoare de 20 de milioane de euro.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cam asa au facut avere toti, acum nu mai merge cum mergea, e freu sa faci avere doar cu tickete de vacanta sphaga !
0
0
Asta este daca cu bani furati de la stat si-a cumparat hotel domnii bucuresteni si acuma nu mai poate sa fure c-am asta este fenomenul,c-am asa este peste tot in tara si o sa fie si mai rau asta este inceputul,tot ce sa construit cu sudoare de-a lungul anilor acum totul se distruge totul din cauza unor analfabeti care nici nu stiu nici ce zi e maine.In Romania in afara de prostitutie,droguri, arme si coruptie nu mai exista nimica.Am ajuns sa fim de rasaul din lumea a 3 ,datorita zilei de azi.Numele de Romania va dispare in ce-l mai apropiat timp,nici pe harta nu o sa se mai gaseasca!!!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513