REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
20.4° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

ON PLONGE din MAMAIA trebuie să-și DEMOLEZE PONTONUL și TERASA

ON PLONGE din MAMAIA trebuie să-și DEMOLEZE PONTONUL și TERASA

Replica API 5 noiembrie 2021 | 23:26 5820

Firma Rise&Shine, care are în administrare restaurantul On Plonge, a solicitat, în contradictoriu cu Primăria Constanța, suspendarea executării unui act administrativ. Mai exact, firma dorește suspendarea dispoziției nr. 3501/14.07.2021 emisă de Primarul municipiului Constanta privind desființarea pe cale administrativă a pontonului și a terasei în suprafață de 38 de mp. Prin sentința din 16 septembrie a Tribunalului din Constanța, cererea firmei a fost respinsă ca nefondată, urmând să se judece apelul.

Printre motivele invocate de reclamantă se află neîncheierea unui proces verbal de încheiere a contravenției. Astfel, în măsura în care se încheia un proces verbal de contravenție se putea constata că acest ponton realizat pe structură din lemn și platformă din lemn în suprafață de aproximativ 38 mp nu a fost construit de S.C RISE & SHINE S.R.L., ci există de zeci de ani, el fiind folosit de această societate numai după ce a devenit proprietar al activului reprezentată de hotel și restaurant. Un alt motiv invocat este că, construcția este reprezentata de "ponton realizat pe structură din lemn și platformă din lemn în suprafață de aproximativ 38mp " care nu este realizata pe domeniul public al statului ci pe luciul apei lacului Sutghiol.

Ce a spus Primăria

Primăria a arătat că cererea de anulare este neîntemeiată precizând că în urma somației nr. 2204/14.04.2021 reclamantei i s-a adus la cunoștință că are obligația să desființeze pontonul realizat pe structură din lemn și platformă din lemn în suprafață de 38 mp, aflat pe domeniul public, și să aducă malul și cuveta lacului la starea inițială. Reclamanta nu a răspuns la somația respectivă, neexprimându-și niciun punct de vedere. Imobilul lacul Siutghiol face parte din domeniul public al statului, conform HG 1705/2006 privind aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului. Pontonul a fost construit fără a exista autorizație de construire susținerea reclamantei în sensul că nu a edificat construcția respectivă nu are relevanță în cauză, cel puțin din două considerente: pe de o parte reclamanta nu a exploatat pontonul în starea în care acesta se afla de acum zeci de ani, ci lucrarea a fost restaurată în vederea utilizării în scop comercial și, pe de altă parte, dacă nu ar fi fost așa, reclamanta nu justifică în cauză condiția vătămării pentru a contesta un act administrativ care nu ar privi-o.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că Susținerile reclamantei privind existenta unui prejudiciu material nu constituie un motiv suficient si concludent pentru a se putea dispune suspendarea executării actului administrativ. Față de considerentele ce preced și dispozițiile legale invocate, instanța apreciază cererea de suspendare formulata de către reclamantă ca fiind nefondată, urmând a o respinge ca nefondată. Sentința a fost comunicată pe 16 septembrie 2021 și nu este definitivă, urmând a se judeca apelul, care a fost înregistrat pe 3 noiembrie.

Date despre Rise&Shine

Firma Rise&Shine a fost înființată în anul 2021 și are ca principal obiect de activitate restaurantele. Administratorul firmei este Oancea Alexandru, care deține 50% din acțiuni, Oancea Ionuț având restul de acțiuni. Pe anul 2020, firma a raportat o cifră de afaceri de 5.438.482 lei, un profit net de 1.724.868 lei și datorii de 986.745.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se vor aranja ploile. E aceeasi marie cu alta palarie. Nu au mai decontat la stapanire si se face putina agitatie. Cum a fost si cu hotelul de la lupoaica, ce dracku, despre ce vorbim
18
1
lui mazare la mamaia.
13
1
Pai dupa 10 ani dupa ce a ingradit accesul pe maul lacului ..si a scos miliarde cu terasa ilegala...e fix un fass
18
1

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303