REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

ONU, avertisment înfiorător: Lumea se îndreaptă cu ochii larg deschişi către un război mai mare

ONU, avertisment înfiorător: Lumea se îndreaptă cu ochii larg deschişi către un război mai mare

Ana Maria LIPAN 9 februarie 2023 | 00:00 851

Pe măsură ce ''riscurile de escaladare'' în Ucraina cresc, lumea se îndreaptă ''cu ochii larg deschişi'' către ''un război mai extins'', a declarat luni secretarul general al ONU în faţa Adunării Generale a ONU, relatează AFP, citat de observatornews.ro.

ONU, avertisment infiorator: Lumea se indreapta cu ochii larg deschisi catre un razboi mai mare

Război în Ucraina, criză climatică, sărăcie extremă: "Am început anul 2023 cu o convergenţă de provocări nemaivăzute în viaţa noastră", a declarat Antonio Guterres.

De asemenea, grupul de oameni de ştiinţă care gestionează ceasul Apocalipsei a estimat recent că omenirea nu a fost niciodată atât de aproape de sfârşitul lumii, aflat acum la 90 de secunde înainte de "miezul nopţii", a amintit el, considerând aceasta un semnal de alarmă

"Trebuie să ne trezim şi să ne apucăm de treabă", a insistat el, enumerând o listă de probleme urgente pentru 2023. În fruntea acestei liste se află războiul din Ucraina.

"Perspectivele de pace continuă să se diminueze. Riscurile unei escalade şi ale unui carnagiu continuă să crească", a avertizat responsabilul ONU.

"Mi-e teamă ca lumea să nu se îndrepte ca un somnambul spre un război mai extins, dar mi-e teamă că de fapt o face cu ochii larg deschişi", a spus el, înainte de a-şi exprima îngrijorarea cu privire la alte ameninţării la adresa păcii, de la conflictul israeliano-palestinian până în Afganistan, trecând prin Myanmar, Sahel sau Haiti.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca ma-sa asasinului putin era saraca si n-a avut o perna.
4
0
Dacă mama democrației alimentează conflictul ce e de mirare ei sunt la 10000 de km pagubele sunt in Europa chiar nici un politician european nu face nimic ?
3
2
Are dreptate, nu vine nimeni cu o idee de pace, toti cauta razboiul totul e ciclic , speram sa se linisteasca apele
3
2
Politruci de carton, oare da cineva doi bani pe discutiile despre care faceti vorbire? Hai fratilor in razboi, sa curatam draq lumea asta de lepre dictatori mascati in democrati, c***e penale si artiste ajunse, influencere, comisari europeni si comisari comunisti, sa-i arda pe toti focul cel mare iar cine va scapa, daca va scapa, sa ceeze naibii o lume mai simpla.cahtgpt_ro burebista si eminescu
0
2

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513