REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

OPC: Termoficare Constanța, verificată de 14 ori în acest sezon. A fost aplicat un avertisment

OPC: Termoficare Constanța, verificată de 14 ori în acest sezon. A fost aplicat un avertisment

A.F. 23 februarie 2023 | 00:00 1215

Abonații Termoficare Constanța au înghețat în locuințe, în această iarnă, din cauza întreruperilor dese ale furnizării agentului termic iar 11 abonați au făcut reclamație la Protecția Consumatorilor Constanța, după ce unii nu au beneficiat de căldură chiar și 15 zile.

OPC: Termoficare Constanta, verificata de 14 ori in acest sezon. A fost aplicat un avertisment

Cazul a ajuns și în atenția Protecției Consumatorilor Constanța care a demarat acțiuni de control.

„În cursul anului 2022 am avut 14 documente de control încheiate în urma cercetării unor petiții. Anul acesta, respectiv săptămâna trecută, am verificat temperatura agentului termic în diferite puncte termice arondate locuințelor consumatorilor care reclamau temperatura scăzută. Nu s-a finalizat documentul de control“, a declarat comisarul șef CJPC Constanța, Ecaterina Scânteie.

Din cele 14 controale efectuate de comisarii CJPC Constanța, 13 s-au finalizat cu procese verbale de constatare și unul cu avertisment.

„Comisarii CJPC Constanta verifica temperatura apei calde/ agentului termic la plecare din punctul termic și la punctul de separare/ delimitare a instalației de furnizare către utilizatori. Dacă temperaturile corespund cu cele declarate în contractul de prestare servicii înseamnă că furnizorul respecta condițiile contractuale.

În cazul în care consumatorul reclamă că nu are căldură sau apă caldă în condiția în care furnizorul respectă temperatura înseamnă că este o problemă pe instalația proprie și remedierea cade în sarcina consumatorului (conducte sau calorifere colmatate). Avariile sau întreruperile în furnizarea agentului termic trebuie aduse la cunoștința consumatorilor prin intermediul site-ului propriu sau prin mijloace de comunicare mass-media.“, a mai precizat comisarul șef CJPC Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buna seara la punct termic 138 strada viitorului mereu este inchisapa calda nu avem de asta vara numai zic de calorifere sunt caldute la bloc cu 10 etaje are hidrofor cei care locuiesc la etajele superioare ar trebui sa aibe primiiapa calda de sus in jos astept apa caldă sa vina cate jumatate de ora si nici macar amortita nu vine, nu este posibil am scris email lavtermoficare badea cartan nu am primit niciun răspuns
0
0
opc cu ce se ocupa? de ce nu-i lasati sa doarma! traiasca primarul. popa, ovanezian, etc.
0
0
pana nu ii da cineva in judecata si nu cere despagubiri foarte mari vor continua sa-si bata joc de noi si sa dea caldura anemica; problema este ca va fi foarte greu de demonstrat in justitie asta; dar nu imposibil
0
1
Temperatura este scazuta de decenii dar in iarna asta a fost mai scazuta decat de obicei; primaria face economie la banii pentru gaze de decenii iar anul asta in care preturile la gaze au fost mai mari face o economie si mai mare pe spinarea cetatenilor de care isi bate joc de 30 de ani
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016